"Dolazak"

SF SPEKTAKL Jedan od najhvaljenijih filmova godine stigao u kina!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

SF triler DOLAZAK na noge diže i kritiku i publiku!

U kinima nas očekuje pravi filmski događaj: priča o prvom kontaktu ljudi s izvanzemaljskim stvorenjima! Riječ je o hitu DOLAZAK („Arrival“) redatelja Denisa Villeneuvea koji nam se do sada predstavio hvaljenim uratcima „Zatočene“ i „Sicario“, a u kojem su glavne uloge ostvarili pet puta nominirana za prestižnu nagradu Oscar Amy Adams i dva puta nominiran za Oscara Jeremy Renner. Ovaj znanstveno-fantastični spektakl, osim što će pružiti dva sata vrhunske zabave, svoje gledatelje će natjerati i na duboko promišljanje o priči koju predstavlja.

Pogledaj i ovo PR Hannes Þór Halldórsson Dvostruki život islandskog redatelja: Prije četiri godine branio je protiv Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, a danas ima hit europsku komediju

Da se ne radi o samo još jednom u nizu holivudskih blockbustera čija je primarna zadaća što veća zarada na kino blagajnama dovoljno govori i činjenica što je DOLAZAK izabran za prikazivanje na prestižnim filmskim festivalima u Torontu i Veneciji gdje je doživio svoje glamurozne svjetske premijere kojima je prisustvovao veliki dio ekipe koja je radila na filmu. Uz Adams („Američki varalice“) i Rennera („Narednik James“) u ostalim ulogama pojavljuju se i dobitnik prestižne nagrade Oscar Forest Whitaker („Posljednji škotski kralj“) te nominiran za nagradu Zlatni Globus Michael Stuhlbarg („Ozbiljan čovjek“). Scenarij za film napisao je Eric Heisserer („Kad se svjetla ugase“) prema kratkoj priči autora Teda Chianga.

 Radnja ovog inteligentnog znanstveno-fantastičnog misterioznog trilera fokusirana je na dolazak izvanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Sveukupno dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama diljem svijeta. Američka vojska uskoro regrutira doktoricu Louise Banks (Adams), najbolju prevoditeljicu u svijetu, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja (Renner) otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu...

S obzirom na činjenicu da je redovita kino distribucija predviđena za kraj godine kada se u kinima uglavnom prikazuju filmovi koji pretendiraju na razne nagrade (u prvom redu Oscar i Zlatni globus), s pravom očekujemo da će DOLAZAK biti kvalitetan SF spektakl koji će nas, osim najmodernijim specijalnim efektima, također osvojiti i vrhunskom pričom kakva odavno nije viđena na velikim kino platnima.SF triler DOLAZAK sada se prikazuje u domaćim kinima!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene