Modni spektakl

Pet dizajnerica ispisale fantastične modne priče

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prvi su na pistu BIPA FASHION.HR-a izašli modeli mlade dizajnerice Gale Marije Vrbanić koja je svojom drugom kolekcijom iznenadila potpuno novim konceptom i promišljanjem vlastitog dizajna.

U uzbudljivom četvrtom danu BIPA FASHION.HR-a modnu je publiku sa svojim novim kolekcijama upoznalo pet dizajnerica. Gala Marija Vrbanić, Ana Bogdan, dobitnica nagrade Najbolji mladi dizajner by Perwoll - Ivana Janjić, Morana Krklec i Martina Budek svojim su modnim vizijama uspjele iznenaditi i isprovocirati zanimljive modne razgovore. Najvažniji modni događaj sezone i ove su večeri iz prvog reda pratila brojna poznata imena: Filip Dizdar, Dalibor Petko, Zdenka Kovačiček, Robert Sever, Ana Maria Ricov, Zoran Aragović i mnogi drugi. Na afterpartyju nakon revija, u odličnoj atmosferi na Zagrebačkom velesajmu, popularni talijanski brand - Martini - prvi je put nakon deset godina predstavio novi dizajn svoje boce. Prepoznatljive prugice dobile su novi oblik kako bi se prilagodile novim generacijama i postale nezaobilazan užitak u uzbudljivim svakodnevnim trenucima.

Pogledaj i ovo Bipa Fashion.hr - 61 ženstvenost i sloboda duha Jedinstvena lokacija i snažne poruke na pisti oduševile prve večeri 30. Bipa Fashion.hr-a

Prvi su na pistu BIPA FASHION.HR-a izašli modeli mlade dizajnerice Gale Marije Vrbanić koja je svojom drugom kolekcijom iznenadila potpuno novim konceptom i promišljanjem vlastitog dizajna. Sama kolekcija proizlazi iz načina na koji moda danas funkcionira, na ekonomskim principima ponude i potražnje. U samom oblikovanju inspiracija je došla iz predmeta koji lako postaju dio trendova, ali ono što je zanimljivo je način na koji Gala propituje vrijednost vlastitog dizajna. Putem web shopa www.priceonrequest.store ponudila je kupcima da potražnjom diktiraju cijenu i sudjeluju u stvaranju vrijednosti proizvoda. Za svaki je proizvod ponuđena početna (najniža) cijena, no, svakom sljedećom kupnjom cijena raste za određeni postotak. Što je veća potražnja, veća je i cijena proizvoda. Na ovaj način, Gala Marija Vrbanić želi saznati koliku stvarnu vrijednost može postići njezin dizajn. Svjež i potpuno novi pogled na modu zaintrigirao je sve prisutne na tek drugoj reviji ove mlade dizajnerice.

Večer se nastavila revijom još jednog mladog branda Ana.Bo by Ana Bogdan koja je svoju kolekciju za jesen/zimu nazvala All quiet on the Western Front. Kako samo ime da naslutiti, dizajnerica svoje komade vidi na urbanim mladim ženama koje unatoč užurbanom načinu života žele u svakodnevno odijevanje unijeti dozu intrige i zanimljivosti. Omiljeni su joj odjevni predmet haljina u sivoj i maslinasto zelenoj boji, ženstvena i chic, obogaćena detaljima koji podsjećaju na časničke odore.

Svoj prvi nastup na pisti BIPA FASHION.HR-a sinoć je zabilježila i pobjednica natjecanja za najbolje mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator te dobitnica titule Najbolji mladi dizajner by Perwoll - Ivana Janjić. Kolekciju A+ napravila je kao reakciju na društveno postavljanje okvira kada je u pitanju izražavanje individualnosti putem odjeće. Ivana se u ovoj kolekciji fokusirala na mušku modu sa željom da unese dozu zaigranosti i slobode i u muško odijevanje.

Pretposljednja revija bila je rezervirana za zanimljivu istraživačku igru Morane Krklec. Početni krojevi svih modela su isti, no raznim intervencijama dobiveno je pregršt različitih odjevnih predmeta, a osim svojom domišljatošću, Krklec je iznenadila bijelom pamučnom tkaninom što je potpuni negativ njezinih dosadašnjih kolekcija.

Čast da zatvori četvrtu večer ovosezonskog BIPA FASHION.HR-a pripala je Martini Budek. Modnu publiku na trenutak je iz Zagrebačkog velesajma odvela u Rusiju. Kolekcija Russian Devotion, u kojoj koristi pletiva, vunu, brokat i svilu, namijenjena je ženama koje grade svoj stil na način da je lijepa odjeća tu kako bi u njoj uživale svaki dan, a ne samo u posebnim prilikama. Dizajnerica ovu jesen i zimu vidi u tunikama, haljinama i kaputima crne boje, boje vina i u ružičastim tonovima.

BIPA FASHION.HR večeras nastavlja svoj modni put. Čekaju nas još dva uzbudljiva dana s najpoznatijim hrvatskim dizajnerima – ELFS, Ivica Skoko, Ivica Klarić, BiteMyStyle by Zoran Aragović i Krie Design.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene