Inferno

OVOG TJEDNA Otvorit će se Danteov pakao

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ovog tjedna dvostruki oskarovac Ron Howard („Genijalni um“) i dvostruki oskarovac Tom Hanks („Philadelphia“, „Forrest Gump“) ponovno udružuju snage i donose nam INFERNO.

Kada je 2006. godine s kino distribucijom krenuo "Da Vincijev kod" snimljen prema istoimenoj knjizi autora Dana Browna, malo tko je mogao prognozirati da će film u potpunosti poharati box-office i u konačnici u svijetu zaraditi preko 750 milijuna dolara. Očito je izrazito kontroverzna tema protiv koje se pobunila i sama Crkva zaintrigrirala gledatelje pa je malo tko odlučio propustiti ovaj jedinstveni kino doživljaj koji je na kraju postao drugi najgledaniji film u svijetu te godine, odmah iza nedostižnih „Pirata s Kariba: Mrtvačeve škrinje“. Tri godine poslije stigli su nam „Anđeli i demoni“, direktan nastavak „Da Vincija“ koji s jednakim uspjehom osvajaju kino blagajne i postaju jedan od deset najgledanijih filmova te godine u svijetu, odmah uz bok blockbusterskim gigantima poput „Avatara“, „Harryja Pottera i Princa miješane krvi“, „Transformera: Osvete poraženih“ i „Sumrak sage: Mladi mjesec“.

Pogledaj i ovo Tom Hanks Žestoke kritike Tom Hanks doživio neugodno iznenađenje, nominiran je za čak tri Zlatne maline: Pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak

Ovog mjesca dvostruki oskarovac Ron Howard („Genijalni um“) i dvostruki oskarovac Tom Hanks („Philadelphia“, „Forrest Gump“) ponovno udružuju snage i donose nam INFERNO – treću filmsku inačicu super-uspješnog istoimenog književnog predloška autora Dana Browna koji je čak 11 tjedana proveo na prvom mjestu bestselera New York Timesa, a prema nekim procjenama do danas je prodano više od 6 milijuna primjeraka knjige u svijetu.

Nakon što se probudi u bolničkom krevetu u Firenci bez sjećanja u vezi ičega što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana, Robert Langdon se odjednom nađe na meti ubojice. Uz pomoć doktorice Sienne Brooks i njegovog osobnog poznavanja simbolizma, Langdon će istovremeno pokušati pobjeći, ali i riješiti najintrigantniju zagonetku s kojom se do sada susreo...

Uz Toma Hanksa u avanturističkom spektaklu INFERNO glavne uloge su ostvarili Felicity Jones (nominirana za Oscara za film „Teorija svega“; „Ratovi zvijezda: Rogue One“), Irrfan Khan („Milijunaš s ulice“, „Pijev život“), Omar Sy („Nedodirljivi“, „Jurski svijet“), Sidse Babett Knudsen (TV-serija „Borgen“) i Ben Foster („Posljednji preživjeli“, „Warcraft“). Film se snimao na stvarnim lokacijama u Firenci, Veneciji, Budimpešti i Istanbulu gdje će radnja filma gledatelje i odvesti. S obzirom na povratak dobro nam poznatog dvojca redatelja i glavnog glumca (Howard i Hanks) kojima se ovaj puta pridružuje snažna međunarodna glumačka postava s razlogom je očekivati da nas očekuje još uzbudljiviji i intrigantniji nastavak ovog mega-popularnog filmskog serijala čija su prva dva nastavka na svjetskim kino blagajnama utržila preko 1,2 milijarde dolara.

Avanturistički spektakl INFERNO u domaća kina stiže 20. listopada!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene