Modni spektakl

Nezaboravno finale BIPA FASHION.HR-a oduševilo ljubitelje mode

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Večer je svojom novom kolekcijom otvorio hvaljeni dizajneri Ivica Skoko.

Šestog i posljednjeg dana ovosezonskog BIPA FASHION.HR-a, nezaboravno finale pripremili su vodeći hrvatski dizajneri: Ivica Skoko, Kristina Burja, Zoran Aragović i Ivica Klarić. Najveći modni događaj u regiji, koji je ove sezone predstavio čak šest dana uzbudljivih modnih revija i pregršt novosti na dvije lokacije, za kraj programa priredio je pravo slavlje mode.

Pogledaj i ovo Bipa Fashion.hr - 12 govorili o budućnosti Razgovori o modi FASHION TALKS otvorili 30. Bipa Fashion.hr

Od dramatično glamuroznog Ivice Skoke, koji je otvorio finalnu večer, do poslovične muške elegancije u kolekciji Ivice Klarića. Iz prvog reda revije su gledali brojni poznati ljubitelji mode: Ella Dvornik, Anđa Marić, Lejla Filipović, Ankica Dobrić, Ana Gruica, Marijana Mikulić, Ana Radišić, Indira Levak, Ana Miščević, Lucija Kajić, Snježana Mehun, Miran Kurspahić, Žanamari Lalić i mnogi drugi.  Večer je svojom novom kolekcijom otvorio hvaljeni dizajneri Ivica Skoko, koji je i ovoga puta oduševio kolekcijom večernjih haljina od kojih će se mnoge zasigurno uskoro vidjeti na red carpetu. Glamurozna, bajkovita, raskošna i pomalo mistična kolekcija izmamila je uzdahe publike kad su pistom prošetali modeli u senzualnim večernjim izdanjima. Fantastične večernje haljine različitih silueta, od dekadentnih krinolina preko senzualnih koje prate liniju ženskog tijela, evocirale su glamur davnih modnih era poput 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća koje Skoko često koristi kao nadahnuće. Haljine krasi bezbroj ručno rađenih detalja kao što su ukrasi od perja, svilene trakice te neizbježne šljokice i perle, a za poseban dojam zaslužni su fascinatori koji su ukrasili frizure i dali onaj završni glamurozni efekt kolekciji.

Dizajnerica Kristina Burja koja se krije iza branda Krie Design u novoj kolekciji ostaje vjerna svojem boho, rock glam i glamur izričaju. U kolekciji jesen/zima prevladavaju svila, pletenina, umjetna koža, neopren, mreža i baršun, a uz vječnu crnu kolekcijom dominira boja plavog ahata, u skladu s inspiracijom koju je dizajnerica pronašla u prirodnoj ljepoti kristala. Krojevi nas ove sezone vraćaju u osamdesete godine prošlog stoljeća s detaljima poput naglašenih ramena i struka s nezaobilaznim pletenicama i mašnicama.

BiteMyStyle by Zoran Aragović u kolekciji za aktualnu sezonu, nazvanom BlackOut, otkrio je svoj mračni dizajnerski rukopis. Aragović je u prvi plan stavio crnu boju koju tek u pojedinim modelima u detaljima kombinira pretežno sa zelenom, rozom, plavom i narančastom. Estetika kolekcije ide u smjeru dark chica i temeljena je na asimetriji i fluidnijim formama s detaljima poput mreže, metalnih patent zatvarača i čipke u kombinacijama koje su svojstvene za Aragovićev modni izričaj.

Za kraj večeri publika je uživala u muškoj kolekciji IK studia kojem je pripala čast zatvoriti ovosezonski BIPA FASHION.HR revijom pod pokroviteljstvom Samsunga. Ivica Klarić, omiljen kod muškog dijela publike, i ove je sezone uspio iznenaditi sve svoje obožavatelje. Povratak klasici imperativ je kolekcije jesen/zima 2016./17., a Klarić je opet vjeran engleskoj klasici. Tri su okosnice nove kolekcije: prepoznatljivi trench kaputi, ulster kaputi te dinner jakne ili blazeri. Ta tri odjevna predmeta upotpunjena košuljama s manžetama za manžetne gumbe i hlačama s manžetom koje sežu malo ispod gležnja i prslucima s duplim kopčanjem protežu se u čitavoj kolekciji koja je kao stvorena za modernog muškarca koji u odijevanju voli klasiku.

Ovosezonski BIPA FASHION.HR, nakon revija u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, zaključio je BECKS službeni afterparty Back to 90's. U čak šest dana, od 08. do 15. listopada, BIPA FASHION.HR predstavio je najbolje od hrvatske modne industrije. Spektakularno otvorenje u tunelu Grič, 14 modnih revija, nova, kreativnija i impresivnija produkcijska rješenja, više od 200 akreditiranih medija te više od 3000 gledatelja bili su samo dio velikog modnog slavlja.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene