DAŠAK ČAROLIJE

ANSAMBL LADO Predstavio nadolazeći glazbeno-plesni spektakl

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Veliki glazbeno-plesni program očekuje nas 25. studenog u splitskoj Spaladium Areni.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO predstavio je jedinstveni glazbeno-plesni program koji nas 25. studenog u 19 sati očekuje na velikom godišnjem koncertu u splitskoj Spaladium Areni.

Pogledaj i ovo Ileana Jurin Bakotić (FOTO: PR) Zamijenila Krešimira Dabu Ileana Jurin Bakotić nova ravnateljica ansambla Lado

Istinski čuvar hrvatske narodne baštine Splićanima je najavio najljepše izvedbe bogate hrvatske tradicije, a glazbenom izvedbom plesne voditeljice Vlatke Hlišć donio dašak čarolije koja nas uskoro očekuje u gradu pod Marjanom.

“Ovo je jedan veliki događaj. LADO je jedan od svjetskih ansambla, i sigurno u vrhu svjetskih ansambla tog tipa koji njeguje narodnu tradiciju. Za nastup u Splitu pohvalio bih organizatore što su prepoznali vrijednost ovakvog događaja koji Grad Split s ponosom iščekuje. Ovim putem pozivam Splićane da dođu i uživaju u nastupu Ansambla LADO kao i nastupu njihovih gostiju, naših Splićana, KUD-a Jedinstvo Split.” – izjavio je gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar.

Na velikom glazbeno – plesnom spektaklu, LADO će Splićanima predstaviti tri nove izvedbe pjesama, plesova i običaja Slavonije Baranje i Posavine. Pod svjetlima jedne od najvećih hrvatskih pozornica, uz potpuno uređeni bogati autentični izgled koji obuhvaća sve detalje od narodne nošnje, do frizure, šminke i umijeća predstavljanja narodnih vrijednosti, LADO obećaje nezaboravni doživljaj hrvatske kulturne baštine na jednom od najiščekivanijih događaja godine. “LADO se ponovno vraća u Split i po prvi puta ulazi u Spaladium Arenu. Pripremili smo jedan zaista zanimljiv program, koji će se sastojati od vrlo različitih koreografija. Imamo novo umjetničko vodstvo koje je ove godine stiglo u LADO, te su ovaj folklorni proizvod upakirali u jedno novo ruho te vjerujem da će Splićani zaista biti oduševljeni.” – izjavio je ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo.

Uz pjesmu i ples najpoznatijeg hrvatskog folklornog ansambla, na velikom godišnjem koncertu nastupit će i umjetnici Kulturno umjetničkog društva Jedinstvo Split. Jedno od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava svojim će koreografijama i različitim plesnim stilovima posjetitelje odvesti na putovanje čitavom Hrvatskom.

 

“Svi iz KUD Jedinstva Split iznimno smo ponosni što ćemo imati priliku nastupiti uz Ansambl LADO. Oni su naš uzor i jako nas veseli što su prepoznali naš trud i dugogodišnji rad koji ćemo prezentirati na nadolazećem koncertu u Spaladium Areni.” – izjavio je predstavnik KUD-a Jedinstvo Split Emin Sarajlić.

Organizator koncerta u Splitu Denis Pletikosa zaključio je: „Splićani su željni ovakvog kulturnog programa i s oduševljenjem očekuju koncert. LADO u Splitu po prvi puta nastupa na modernoj pozornici Spaladium Arene gdje će se po prvi puta koncert i snimati. Ovaj koncert nije zainteresirao samo Splićane već i naše sugrađane iz cijele županije. Isto tako napominjem kako je ovaj koncert namjenjen posjetiteljima svih uzrasta kako bi i naši najmlađi upoznali našu kulturnu baštinu i nastavili je njegovati.“

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene