Jedva čekamo petak

YAMMATOVO 2 - Tulum o kojem će svi pričati, uživo na DNEVNIK.hr

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Interes je golem. Svi koji ne uspiju na Yammatovo 2 - na DNEVNIK.hr-u mogu gledati prijenos uživo.

Najtraženija pozivnica u Zagrebu, ali i šire, ovih je dana svakako pozivnica za Yammatovo 2 fueled by Cockta - događanje u organizaciji zagrebačkog radija Yammat FM koji u petak 18.11. u Laubu dovodi grupu ABC i Zagreb Stars simfoničare pod ravnanjem Oskarovke Anne Dudley.

Pogledaj i ovo showbuzz Veliki ljetni tulum Ljetno Yammatovo napunilo šibensku Tvrđavu sv. Mihovila

Zbog iznimno velikog interesa, a ograničenosti kapaciteta Laube - Yammat FM radio u dogovoru s managementom grupe ABC i Anne Dudley, te svojim medijskim partnerima Novom TV i Iskonom, omogućit će svima onima koji nisu u posjedu pozivnice za Yammatovo 2, ili nisu u Zagrebu ili jednostavno nisu u Hrvatskoj – da putem prijenosa uživo na Dnevnik.hr platformi i 819.kanalu Iskona budu dio ove jedinstvene glazbene priče kojoj je na prvom mjestu Ljubav.

O Yammatovu smo razgovarali s Alenom Balenom, direktorom Yammat FM-a.

Otkud ideja za Yammatovo?
Od prvog dana emitiranja Yammat FM radija provlačila se inicijativa među prijateljima i slušateljima kako bi bilo dobro napraviti tulum koji bi obilježio nastanak i početak rada novog medija. Kako smo mi na Yammatu po svom društvenom kodu hedonisti (bilo da je u pitanju iće & piće, slobodno vrijeme, zabava, sport ili glazba) željeli smo da taj tulum bude nešto posebno i drukčije a da ne izgubi na jedinstvenosti i spontanosti.

Što je Yammatovo?
Yammat FM zamišljen je i pokrenut kao aktivna zajednica medijskih ambasadora dobre volje. U tom kontekstu, Yammatovo je okupljanje i druženje Yammatovaca kao i svih onih koji se tako osjećaju i razmišljaju. Yammatovo je i društveno odgovorno djelovanje kroz aktivno zagovaranje kvalitetnije i sretnije budućnosti, uz jedinstven glazbeni poklon zajednici i gradu u kojemu živimo i radimo.

Kako je došlo do prvog Yammatova s Marcom Almondom?
Na temeljima pozitivne energije i dobrih vibracija zaokruženih vrhunskom glazbom, nakon par mjeseci rada, vlastite želje i namjere artikulirali smo u Yammatovo. Marc Almond kao izvođač sa velikom sljedbom obožavatelja, koji nikada nije nastupao u Zagrebu, od prvoga trenutka nametnuo se kao logičan i prikladan izbor za prvo okupljanje i druženje. Prepuna Lauba i fenomenalna atmosfera oko Yammatova s Marcom Almondom bili su najljepša moguća potvrda svih naših želja.

Drugo Yammatovo s grupom ABC i simfoničarima pod dirigentskom palicom Anne Dudley?
U fokusu ovogodišnjeg Yammatova je Ljubav. Alkemija koja nam je svima svakodnevno potrebna; Vama, nama, našim slušateljima i prijateljima, ali i Zagrebu i Hrvatskoj. Legendarni Sheffieldski pop-alkemičari, grupa ABC koju predvodi Martin Fry, prometnula se u daleko najprikladniji glazbeni izbor. Njihovi „Leksikoni Ljubavi“ će u svom prvom i drugom pop-simfonijskom čitanju (The Lexicon Of Love I & II) u pratnji Zagreb Stars Orchestra pod dirigentskom palicom Oskarovke Anne Dudley biti naša glavna, urbi et orbi poruka. Glazbena kulisa koju DJ setovima prezentiraju Siniša Švec prije a SMS Deutsch nakon koncerta u potpunosti će zaokružiti naše drugo Yammatovo.

Kakav je interes za ovogodišnje Yammatovo?
Deseci tisuća poziva, poruka i zahtjeva za pozivnicama za ovogodišnje Yammatovo govori nam da zajednica oko Yammata svakodnevno raste i okrupnjava se i puno brže nego smo i sami mislili. Nama je to znak kako ima nade za Ljubav ali i za sve nas koji jako vole Zagreb i koji Hrvatsku smatraju svojim domom. Domom u kojemu s punim pravom žele graditi sretniju budućnost za sebe i svoje najmilije. Ovo Yammatovo naša je glazbena oda nekom zajedničkom, ljepšem i boljem, ljubavnom sutra.

YAMMAT FM – JEDINSTVENA MEDIJSKA PRIČA NA HRVATSKIM PROSTORIMA
„Radio koji je sve pomalo, a ponekad samo radio“ – tako u jednoj rečenici Balen opisuje nešto manje od dvije godine rada i emitiranja najmlađe zagrebačke radijske postaje, Yammat FM. Smješten u Laubi, iznimno atraktivnom galerijskom prostoru na zagrebačkom Črnomercu, Yammat FM se svojim glazbenim, govornim i sadržajnim pristupom odmah na početku emitiranja nametnuo kao ozbiljna medijska alternativa postojećim radijskim/glazbenim programskim formatima u Hrvatskoj. „U našoj medijskoj kuhinji mješamo samo najbolje i najkvalitetnije glazbene namirnice s individualnim verbalnim začinima. Pažljivom programskom fermentacijom dobivamo glazbeno intenzivniji i temama aromatičniji program“ – govori o funkcioniranju vlastitoga medija Alen Balen, vlasnik i glavni urednik Yammata. Neponovljive radijske osobnosti Siniše Šveca, Milana Peha i Daniela Bilića začinjene glazbenim individualizmima Ivone Kovačević, Sms Deutscha, Tome Ricova, Zdravka Mamića Maminha, Nicka Colgana, Jogardea, Dina Milića, Borisa Poklepovića Bocce pa i samoga Balena – čine harmonijski temeljac začinjen vrhunskim glazbenim aromama po izboru pripovjedača svjetske klase poput Čede Prodanovića, Đele Hadžiselimovića i Roberta Knjaza… redom su to glavni sastojci programske recepture prema kojoj se svakodnevno krčka ovaj jedinstven glazbeni ratatouille. Umjesto deserta, dodajmo kako su Vijesti i emisije sve popularnijeg zagrebačkoga radija u sigurnim ženskim rukama i brzim tipkovnicama Lucije Čeč, Dubravke Bratoljić, Lorene Ouahchie, Martine Vazdar, Tene Škare, Mirele Pejaković-Levstek i Silvije Šeparović, uz među njima Brunu Perića.
Program Yammat FM-a na širem području Zagreba možete slušati na zemaljskoj frekvenciji 102.5 MHz kao i putem online playera koji se nalaze na stranici www.yammat.fm
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene