DRUGO IZDANJE

IMAMO SNIMKE MINISTRA U SVLAČIONICI Marić kakvog niste vidjeli

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nemamo ga prilike često vidjeti u ovakvom izdanju.

Ekipa emisije "Zdravlje na kvadrat" provela je dan s ministrom financija Zdravkom Marićem. Aktualna politička, ekonomska i gospodarska pitanja ovog puta ostala su u sjeni budući da ministra Zdravka Marića nemamo prilike vidjeti u ovakvom izdanju."Ja sam uvijek u svojoj košarkaškoj karijeri bio među najmlađima i najmanjima u ekipi. Ovi dečki su veći, ali puno mlađi pa mi je bilo dosta zanimljivo s njima. Brzi su, ali mislim da sam im uspio parirati'', rekao je Zdravko Marić, ministar financija RH. Njegov trud pohvalio je student kineziologije Matija Matić. "Moram ga pohvaliti. Ima stvarno dosta lijepi školski šut, ima dobre kretnje i vidi se da se bavio košarkom u mlađim danima."

Pogledaj i ovo Filip Detelić ''bilo je dosta'' Naš novi voditelj koji je osvojio gledatelje Nove TV otkrio nepoznati detalj o sebi: ''Bio sam u toj strašnoj fazi i tad sam rekao - e, nema više...''

Cijela ta priča s košarkom krenula je iz obiteljskog dvorišta, gdje mu je otac namontirao obruč kroz koji je satima znao ubacivati loptu. Zdravko je bio vrsni i aktivni košarkaš u momčadi Oriolik -Jasinje sredinom devedesetih godina. Igrao je na poziciji play mejkera, a suigrači kažu da je imao mekanu ruku. Pričalo se da je bio toliko dobar košarkaš da ga je i Cibona primjetila, pratila te razmišljala o njegovom angažmanu. ipak, odabrao je karijeru financijsku i političku.'' Pa jesam. Sport je u mojoj krvi od šeste godine, poglavito košarka. To je bila moja prva ljubav i ostala je cijeli život i bez sporta jednostavno ne mogu. I dan danas, u poslu kojim se bavim, kad idem na put imam tenisice u kuferu. Bilo je dvojbe, ali je tu bilo i starijih sestara koje su mi u konačnici dale bolji savjet'', priznao je Zdravko i otkrio tko još Vlade može igrati košarku. '' Imali smo jedan HAKL nedavno, Vlada i prošireni krug. Igrao je potpredsjednik Sabora Jandroković, Darinko Kosor. Bila je dobra ekipa'', kazao je Zdravko.

Rekreacijom puni baterije! Osim košarke voli tenis i trčanje.  ''Znam trčati dva-tri puta tjedno i po ovakvom vremenu, i zimi. Trčanje zapravo, tu mi najmanje vremena treba. U mom riječniku poreznom. Bruto vreman za jedan krug oko Jaruna 30 minuta trčanja, još 15-20 minuta presvlačenje i tuširanje i eto. U sat vremena sjajan trening'', kazao je Zdravko.

Tenis mu je, u ovom trenutku, sport broj 1, no vremena nikad dovoljno. "Dugi niz godina, skoro već 10, igram u ovom klubu i jako se dobro osjećam. Svi me znaju, nitko mi ne persira, nitko me ne zove ministre i ne traži da spustim poreze već pričamo samo o tenisu'', priznao je. Dodaje, kako mu je na poslu jako bitna koncentracija, a tu sport mnogo pomaže. Naravno, posao je posao, ozbiljnosti u ključnim trenucima mora biti. ''Uvijek sam ozbiljan kad treba biti ozbiljan, ali mislim da šala i razbijanje neke ozbiljne atmosfere može pomoći'', kazao je.  Nakon treninga, ručak i naravno, razgovor o hrani. "Počinjem uglavnom jutro s dosta voća, jedem i imam sustav kombinacija voća i zobenih kaša. Zna se dogoditi da preko dana, nažalost, ne stignem ništa jesti skroz do navečer, a onda pokušavam izbjeći da baš ne jedem prekasno, a to je ona kombinacija koju ste rekli, stres učini svoje, malo nekontroliranoga'', rekao je Marić i doao kako voli slavonsku i mediteransku hranu, ali i japansku i talijansku kuhinju.

Tvrdi, ključ uspjeha na poslu je da se sa stresom zna nositi i njime upravljati. Za Marića kažu da je staložen i miran tip, a otkrio je i kako to postiže. '' To ima veze, ja bih rekao s odgojem, prije svega, sve kreće od kuće i obitelji. Dodao bih, košarku sam počeo igrati sa šest godina. To isto čovjeka izgradi. Skupa prolaziš pobjede i poraze, putovanja, dijelite puno toga i to je nešto što čovjeka izgradi. Danas kad sam roditelj, kada sam u godinama kojima jesam svakome bi, i svojoj djeci i svakom drugom roditelju poručio svakako jer to je nešto što u čovjeku ostane'', otkrio je.

Neka to bude i poruka za kraj ove priče o ministru Zdravku Mariću. U zdravom tijelu zdrav je duh!


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene