Baletna priča

NAJBOLJI NA SVIJETU Raskoš kakva se rijetko viđa u Hrvatskoj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zagreb je večeras ugostio najbolji balet na svijetu! U HNK nastupaju najbolji solisti iz baletne prijestolnice - Sankt Peterburga.

Iz prijestolnice baleta ravno na hrvatske daske. Katarina je jedna od najboljih svjetskih balerina. Od jutra se priprema za zagrebačku publiku. ' Za gala koncert plesači predstavljaju najbolje plesove koje su nekoliko puta izvodili. Skupa smo se malo pripremali za ovaj nastup jer to su zapravo plesovi koje izvodimo cijeli život', kazala je Ykatarina Osmolkina, prvakinja Marijinskog teatra.

Pogledaj i ovo showbuzz Nešto drugačije Opera Mimi u HNK - suradnja Zagreba i Pariza

21-godišnji Vladimiri prvak je najčuvenijeg baletnog teatra na svijetu - Marijinskog. ' Da biste se bavili baletom, morate imati određenu snagu. To je za mene mogućnost da na sceni budem netko drugi, netko tko ne mogu biti u stvarnom životu', kazao je Vladimir Shklyarov.

Zagrebačku publiku provest će kroz neke od najpoznatijih baletnih djela - od Romea i Julije do Umirućeg labuda i Don Kihota. Sve to godinama izvode u najvećim svjetskim teatrima.

Ovo je tek početak rusko-hrvatske baletne priče. ' Balet zagrebačkog HNK sljedeće godine trebao bi gostovati u Sankt Peterburgu u jednom od tih velikih kazališnih kuća', otkrila nam je Dubravka Vrgoč, intendantica HNK Zagreb.

Ovo je zaista posebna prilika koju je šteta propustiti. Scenografija i kostimi su zaista raskošni. Oni dolaze iz najpoznatijih kazališnih kuća u Sankt Petersburgu. Među njima su plesači iz čuvenog Marijinskog teatra koji slove kao najvažnije operno baletno kazalište u Rusiji, a samim time i u svijetu. Tko nije još uvijek stigne otići po svoju kartu jer će se gala koncert u isto vrijeme održati i sutra.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene