Apel za spas

BEZ DLAKE NA JEZIKU "Živimo u šovinističkoj, seksističkoj i mizoginoj državi"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Slavne zvijezde već danima nastoje uvjeriti javnost da svoj glas daju onom kandidatu kojeg i sami podržavaju.

Najveće američke rock i pop zvijezde u ponedjeljak navečer pozvale su birače da izaberu Hillary Clinton za predsjednicu na predzadnjem predizbornom skupu organiziranom u Philadelphiji, pišu agencije.

Pogledaj i ovo showbuzz Glavni strateg TKO JE SUPRUG IVANKE TRUMP? Bivši demokrat čiji brat ljubi jednu od najljepših žena svijeta

Springsteen, jedna od najvećih atrakcija na sinoćnjem koncertu pozvao je američke birače da se odluče za Clinton, istaknuvši važnost "njezine vizije Amerike u kojoj je svaki njezin državljanin važan".

"Napravimo sve što možemo kako bismo kasnije mogli reći da smo bili uz Hillary Clinton - na pravoj strani povijesti", pozvao je Boss 40.000 prisutnih na skupu Philadelphiji, kolijevci američke demokracije. Podsjetio je i da republikanski kandidat Donald Trump "u prvi plan stavlja vlastite interese i ego ispred američke demokracije".

Springsteenu su se u glavnome gradu Pennsylvanije pridružili Jon Bon Jovi, a ondje su bili američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama.

Bon Jovi je kasnije s Hillary Clinton otišao u drugu važnu američku saveznu državu Sjevernu Karolinu na ponoćni koncert, kojim je zatvorena predizborna kampanja demokratske kandidatkinje. Ondje je glavna zvijezda bila pop diva Lady Gaga.

Obraćajući se obožavateljima u prepunoj dvorani u Raleighu, samo nekoliko sati prije otvaranja prvih birališta u utorak, Lady Gaga je kazala da je Hillary Clinton sazdana "od čelika". "Bez obzira na to u kojoj je mjeri apsurdan i zlonamjeran bio Trump u predizbornim sučeljavanjima i govorima, Hillary mu je odgovarala osmijehom i nastavljala svojim putem", kazala je Gaga.

Istodobno je u New Yorku u ponedjeljak navečer besplatan koncert održala Madonna, koja je, uz vlastite hitove otpjevala i Lennonov "Imagine". Okupljenim je Amerikancima poručila da glasanjem za Clinton "spase ovu državu" te ih zamolila "da svakako iziđu na izbore... da glasaju srcem, 'glavom', duhom i dušom". "Osobno smatram da još uvijek živimo u ekstremno šovinističkoj, seksističkoj, mizoginoj državi i zbog toga na njezinu čelu treba biti Hillary Clinton", bila je izravna Madonna.

U posljednjih nekoliko dana Clintonovoj su potporu na skupovima uz spomenute glazbene zvijezde dali i Jay Z, Katy Perry, Stevie Wonder, Miley Cyrus, Pharrell Williams i Jennifer Lopez.. (Hina)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene