Izazvala rasprave i prije izvedbe

Zavirli smo iza kulisa pretpremijere predstave ''Doručak šampiona'' na Malom Brijunu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brijuni nisu poznati samo kao Nacionalni park i turistička destinacija, ne čini ga privlačnim samo prošlost vezana za vojsku ili Josipa Broza, već i kultura. Već 16 godina Brijuni su dom Kazališta Ulysses.

Na Malom Brijunu će se održati pretpremijera predstave Doručak šampiona. Riječ je o predstavi koja je i prije nego je zaživjela, izazvala rasprave.

Pogledaj i ovo showbuzz ima obostranu upalu pluća Zvijezda "Vlaka u snijegu" Slavko Štimac hospitaliziran zbog korone, saznao da se zarazio tijekom kazališnih proba

Nakon sutrašnje premijere predstava će igrati do 16. kolovoza. Dodajmo još da glazbu za ovu predstavu potpisuje Damir Urban.

Tvrđava na kojoj se nalazi pozornica doprinosi bajkovitom ambijentu taman potrebnom za predstavu.

Večerašnja predstava službenog naziva Doručak šampiona inspirirana je životom boksačke legende Mate Parlova koji je za života proglašen hrvatskim sportašem 20. stoljeća. Prije desetak dana udovica Bokasačke legende zabranila je korištenje njegovog imena i time je dosta toga zakomplicirano.

Matu Parlova trebao je glumiti Slavko Štimac koji se u glumačkim vodama proslavio još kao dječak u Vuku samotnjaku i Vlaku u snijegu i koji je bio gost u večerašnjem Dnevniku Nove TV.

Kako je promjena naziva predstave utjecala na koncept predstave?

Odmah bih se ogradio. To je stvar između produkcije i obitelji Parlov. Koliko sam shvatio to će se povoljno riješiti. Što se tiče ove priče, ona se tiče svih velikih šampiona, ljudi koji su se puno toga odrekli u života da bi bili to što jesu. Ovo je pokušaj da se malo zaviri u dušu.

Kakav je Vaš lik?

Kakav je? Teško da Vam mogu odgovoriti na to pitanje. Trebate pogledati predstavu. Minimalističkim sredstvima pokušavamo ući u dušu velikog šampiona kakav je bio Mate.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene