Obljetnica

USPRKOS ZABRANAMA Prije 27 godina Prljavci su održali legendarni koncert!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako se nije blagonaklono gledalo na isticanje domoljublja i hrvatstva, legendarni Prljavci su uspjeli održati koncert kojeg se i danas sjećamo.

Prije točno 27 godina legendarni Prljavci učinili su gotovo nemoguće. Na koncertu koji je trebao biti zabranjen 17. listopada 1989. godine na tadašnjem Trgu Republike u Zagrebu dogodio se najveći skup u povijesti na našim prostorima. Pema nekim procjenama na koncertu je bilo između 250.000 i 300.000 ljudi. Nitko nije ni slutio da će to biti pravi spektakl.

Pogledaj i ovo In Magazin: Prljavo kazalište - 2 glazbene legende Prljavci najavili novi album i otkrili zašto se osjećaju kao zaštićena vrsta: ''Kao pande, to treba paziti na nas...''

Običan rock koncert tada se pretvorio u iznimno značajan događaj koji je najavio i nadolazeće razdoblje, raspad SFRJ i Domovinski rat. Iako se na isticanje domoljublja nije blagonaklono gledalo i unatoč prijetnji da će policija isključiti struju, to se ipak nije dogodilo. Koncert je održan i više nego uspješno.

Prljavci su na tom koncertu prvi put izveli pjesmu ''Mojoj majci'' koja je postala svojevrsna prekretnica u njihovoj karijeri koja je krenula uzlaznom putanjom.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene