Ipak nosi lijepo sjećanje

ŽIVOT NAKON RATA Bježala je iz Vukovara, a potom postala jedna od najljepših Hrvatica

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Maja Vračarić iza sebe ima ratnu traumu, no danas gradi uspješan obiteljski i poslovni život.

Neki se Vukovara sjete samo jedan dan u godini, a nekima je Vukovar svaki dan u srcu. Jedna od tih je i Maja Vračarić, Vukovarka koja je iz grada otišla sa samo 12 godina i nije joj lako govoriti o strahotama koje je proživjela.

Pogledaj i ovo Pjesme o Vukovaru - Hrvoje Hegedušić - 2 Davale su nadu Tužan dan, 29 godina prošlo je od pada Vukovara: Otkrivamo kako su nastale pjesme posvećene gradu heroju

Ipak, Maja se nikad nije prepustila. Po dolasku u Zagreb Maja je nastavila školovanje, u vrijeme srednje škole prijavila se na izbor za Miss Hrvatske gdje je ponijela i titulu pratilje. Kasnije ova Vukovarka dobiva priliku raditi na televiziji, a danas je direktorica izbora Miss Hrvatske. Uz sve to Maja ima i sretan obiteljski život.

Maja nam je otkrila kako je njezin život izgledao u trenutku kada je morala otići iz Vukovara. ''Imala sam 12 godina kada sam morala otići. Morali smo napustiti grad u samo sat vremena jer nam je bilo rečeno da više nećemo moći izaći. Iako sam u tom gradu živjela 12 godina, a u Zagrebu živim već 25 godina, posebno sam osjetljiva na Vukovar. Možda zato što sam otišla naglo i ne svojom voljom bila sam otrgnuta od svojeg doma, prijatelja, ulice, škole...'', prepričava nam Maja.

''Nažalost u Vukovar ne idem često. Često sam spriječena poslom. Uglavnom odem jednom ili dva puta godišnje'', otkriva nam Vračarić koja Vukovar ipak nosi u lijepom sjećanju.

''Vukovara se želim sjećati kakav je bio prije rata. Naš je kraj bio bogat, nismo znali za siromaštvo i oskudicu. Moji prijatelji i susjedi bili su širokog srca i gostoljubivi. Takav je bio i naš grad – grad sa širokim ulicama i prelijepim svodovima te šetnicama uz Dunav. Rađale su se tu mnoge ljubavi koje smo mi kao klinci promatrali i maštali kako ćemo i mi tako kada odrastemo'', sa sjetom nam prepričava Maja koja nije sigurna bi li se više mogla vratiti u Vukovar.

''Ako ja i imam želju vratiti se, to više ne može biti samo moja odluka jer mojoj je kćeri Zagreb dom. I moj posao je u Zagrebu. Ipak, maštam da ću se jednom vratiti u moj rodni grad'', kazala je Maja koja se potrudila otrgnuti od rata i gledati u budućnost.

Maja ima uspješnu karijeru, divnu obitelj, a unatoč svim ružnim događanjima njezine su uspomene na Vukovar samo lijepe. U njezinim mislima to je najljepši grad na svijetu.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene