Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Isuse, dobroto beskrajna"

Franjevci obilježavaju obljetnicu smrti fra Zvjezdana Linića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska franjevačka provincija "Svetih Ćirila i Metoda" ovih dana obilježava prvu obljetnicu smrti fra Zvjezdana Linića, utemeljitelja Kuće susreta "Tabora", gdje se održavaju seminar duhovne obnove i molitveno-meditativni susret u spomen na fra Zvjezdana te predstavljanje knjige "Samo ljubav liječi".

Seminar duhovne obnove "Isuse, dobroto beskrajna" traje od 4. do 7. prosinca, a zadnjeg dana u nedjelju navečer će biti služena sveta misa u franjevačkoj crkvi u Samoboru, koju će predvoditi nasljednik fra Zvjezdana u Kući susreta "Tabor" fra Ivan Matić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznati hrvatski karizmatik VIDEO Preminuo fra Zvjezdan Linić: 'Bio je skroman i pun ljubavi' Slika nije dostupna Pismom zahvalio na molitvama Fra Zvjezdan Linić ima tumor koji se ne može operirati

Večer će biti nastavljena molitveno-meditativnim susretom.

Seminar je prilika da se svi željni mira, Božje blizine i što dubljeg upoznavanja osobe Isusa Krista kroz u te dane duhovno obnove i obogate, te da se u vremenu Došašća, pripreme za najradosniji krćanski blagdan - Božić, blagdan Kristova rođenja, ističe fra Matić.

U petak je predstavljena knjiga "Samo ljubav liječi", u kojoj su sabrani tekstovi koje je posljednjih godina fra Linić objavljivao kroz svoju kolumnu. Fra Linićeve tekstove za knjigu odabrao je novinar Darko Pavičić.

Program sjećanja na fra Zvjezdana Linića počeo je još u rujnu, kada je 21. rujna u samoborskoj Sportskoj dvorani održan humanitarni koncert popularne duhovne glazbe "Neka se čuje do neba glas" na kojemu su nastupili izvođači koji su surađivali s paterom za vrijeme njegova života. Koncert su organizirali samoborska udruga "U Duhu s Kristom" i Kuća susreta "Tabor", a prihod od koncerta bio je namijenjen višečlanoj obitelji iz Samobora za školovanje djece.

Pater Zvjezdan Vjekoslav Linić rodio se 1941. u Svilnom u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu, u obitelji s brojnom djecom. Školovan je u Hrvatskoj i inozemstvu. Objavio je više knjiga duhovne tematike, a vjernicima je osobito postao privlačan 80-ih i 90-ih godina nastupajući na radijskim postajama kao i svojim predavanjima studentima na zagrebačkom Kaptolu. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu.

U kući susreta "Tabor" pri Franjevačkom samostanu u Samoboru od 1997. organizirao je i držao brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare duhovne obnove.

Pater Zvjezdan Linić umro je 7. prosinca 2013. u "Taboru" u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.

Više od 10.000 ljudi 11. prosinca 2013. u Samoboru ispratilo je fra Zvjezdana na posljednje počivalište.

Koncelebriranu misu zadušnicu za fra Zvjezdana Linića tada je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, istaknuvši da zajedništvo okupljenih na posljednjem ispraćaju fra Zvjezdana govori sve o tome kakav je čovjek koji je blizu Bogu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene