Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetili Krila Oluje

Zemunik: Prizor za pamćenje iz Zemunika u režiji jedne od najpoznatijih akrobatskih grupa na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akrobatska grupa Royal Air Forcea (RAF) Red Arrows iz Ujedinjenog Kraljevstva, jedna od najboljih i najpoznatijih u svijetu, stigla je u petak u posjet akrobatskoj grupi Krila Oluje.

U 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku dočekali su ih vođa Krila Oluje, natporučnik Darko Belančić i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Andrew Stuart Dalgleish, koji je kazao "kako je fantastično ovdje dočekati grupu Red Arrows".

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno Slika nije dostupna Djeca oduševljena avionima Pilotske akrobacije u Zemuniku

"To je sjajan primjer suradnje Ministarstva obrane Hrvatske i Velike Britanije. Naravno, ta će se suradnja nastaviti, mi to već radimo na različitim područjima, a uskoro nas očekuje zajednička vježba 'Sava Star' koja će se odvijati na kopnu", dodao je veleposlanik Dalgleish.

Oduševljen dolaskom svjetski poznatih Red Arrowsa, natporučnik Darko Belančić rekao je kako "u Hrvatskoj priželjkuje i Engleze i ostale akro grupe".

"Mi smo mlada ekipa, službeno smo ovdje od 2005. godine, što nije puno, i zato su nam svako iskustvo i svaka komunikacija s drugim timovima dobrodošli. Pogotovo kad nas pohvali netko poput Red Arrowsa, a prije njih Talijani", ustvrdio je vođa Krila Oluje.

Vođa Red Arrowsa David Montenegro naglasio je da su Krila Oluje fantastičan tim i da dobro zna što rade.

"Naše se izvedbe razlikuju, jer letimo na drukčijim avionima i zbog toga je dobro što smo došli razmijeniti iskustva", smatra Montenegro.

RAF-ova akrobatska grupa Red Arrows jedna je od najboljih i najpoznatijih u svijetu, a s hrvatskim pilotima veže ih prijateljstvo i želja za zajedničkom suradnjom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene