SPEKTAKL NA MLADOSTI Pogledajte otvaranje Europskih sveučilišnih igara

  • , 13.07.2016., 21:46
  • Autor:
  • komentara

Na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost održana je svečana ceremonija otvaranja Europskih sveučilisnih igara Zagreb - Rijeka 2016.

 
 
 
 
Gordan Kožulj gost Večernjih vijesti Nove TV (Video: Večernje vijesti Nove TV)
Gordan Kožulj gost Večernjih vijesti Nove TV (Video: Večernje vijesti Nove TV)

Europske sveučilisne igre najveći su multi-sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta u Europi, a kroz 15 dana, od 12. do 25 srpnja, Zagreb i Rijeka ugostit će preko 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i preko 300 različitih sveučilista, a natjecati će se u 21 sportu.

Zastavu Igara na stadion su unijele legende Univerzijade iz '87. godine i predale je sportašima. A sportaše su na teren uvodili svemirci, zapravo volonteri obučeni u odjela svemiraca koje su izradili studenti s Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Naime, tema otvaranja Igara je svemir. Poruka je da Igre nadilaze nacionalne, rasne, mentalne i druge barijere i da smo svi zapravo dio univerzuma.

Pušteno je i 8 balona koji predstavljaju 8 planeta Sunčevog sustava.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se