Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fotogalerija

SPEKTAKL NA MLADOSTI Pogledajte otvaranje Europskih sveučilišnih igara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost održana je svečana ceremonija otvaranja Europskih sveučilisnih igara Zagreb - Rijeka 2016.

Europske sveučilisne igre najveći su multi-sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta u Europi, a kroz 15 dana, od 12. do 25 srpnja, Zagreb i Rijeka ugostit će preko 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i preko 300 različitih sveučilista, a natjecati će se u 21 sportu.

Pročitajte i ovo Festival vatre u Iranu Horor u Iranu Preskakali obruč da otjeraju zle duhove: Na festivalu vatre poginulo 11 ljudi, više od 3500 ozlijeđenih Granični prijelaz - 2 NOVA PRAVILA "Od ponoći su ovdje vrata Europe": "Provjera više nema, kućice ostaju, evo i zašto

Zastavu Igara na stadion su unijele legende Univerzijade iz '87. godine i predale je sportašima. A sportaše su na teren uvodili svemirci, zapravo volonteri obučeni u odjela svemiraca koje su izradili studenti s Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Naime, tema otvaranja Igara je svemir. Poruka je da Igre nadilaze nacionalne, rasne, mentalne i druge barijere i da smo svi zapravo dio univerzuma.

Pušteno je i 8 balona koji predstavljaju 8 planeta Sunčevog sustava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene