Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U samo nekoliko sati

FOTO Potop dalmatinskih otoka: Rekordna kiša pala na Hvaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apsolutno najviša dnevna količina i dalje je ona izmjerena 11. listopada 1881., čak 172,7 litara.

U 24 sata, prema podacima izmjerenim u srijedu u sedam sati, na Hvaru su pale 142,3 litre kiše po četvornome metru. Obilnih oborina bilo je i na drugim srednjodalmatinskim otocima.

Pročitajte i ovo Zoran Ðuroković i Barbara Štrbac Prate slabosti sustava Zbog porasta vodostaja rijeke proglašeno izvanredno stanje, stvar spašava nova barijera: "Prije je na obrani od poplava ovdje radilo oko 500 ljudi, sad 20" Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj

Kako javlja Crometeo, glavnina kiše pala je u samo nekoliko sati, a riječ je o rekordnoj dnevnoj količini ikada izmjerenoj na toj postaji u prosincu, a i u ostalim mjesecima, uz iznimku listopada.

'Naime, apsolutno najviša dnevna količina i dalje je ona izmjerena 11. listopada 1881., čak 172,7 litara', navode.

Više od 200 mm kiše palo je na Visu.

Pripremite se za iduće dane...

Na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije i u srijedu se povremeno očekuju kiša i kratkotrajni pljuskovi, u ostalim krajevima slaba kiša ili rosulja, a u višem gorju moguća je susnježica ili slab snijeg. Temperatura u unutrašnjosti uglavnom između 2 i 8, na sjevernom Jadranu od 6 do 12, u Dalmaciji između 12 i 19 Celzijevih stupnjeva.

Vjetar u unutrašnjosti bit će većinom slab istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima, a na južnom dijelu istočnjak i jugo, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene