Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podupro prosvjede mladih

Papa Franjo u Brazilu povodom Svjetskog dana mladih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa bi u nedjelju prije podne na Copacabani trebao služiti misu povodom zatvaranja Svjetskih dana mladih. Bit će to završetak njegovog prvog papinskog putovanja u inozemstvo.

Papa Franjo dao je u subotu u Rio de Janeiru potporu mladim brazilskim prosvjednicima koji traže promjene i zatražio od njih da se angažiraju na socijalnom i političkom planu kao što je to činio Isus.

"Mladi na ulicama žele biti čimbenici promjena", rekao je Papa i pozvao mlade da ne ostanu na marginama života kao što to nije činio ni Krist. "On se angažirao. Angažirajte se, upravo onako kako je to činio Isus", pozvao je Papa dva milijuna mladih koji su se okupili na plaži Copacabana. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Velika misa na susretu katoličke mladeži u Portugalu Međunarodni susret katoličke mladeži Na papinoj misi prisustvovalo milijun i pol vjernika: "Dopustite meni, jednome starcu da s vama mladima podijelim san..." vlč. Ivan Terze Svjetski dan mladih Tisuće mladih u Lisabonu moli s papom Franjom: "Mladi se ponovno vraćaju Crkvi"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene