Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana prisega

Donald Trump postao američki predsjednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump postao je u petak 45. predsjednik SAD-a i u inauguralnom govoru obećao zaustaviti "mrcvarenje Amerike" misleći na zatvaranje tvornica i rašireni kriminal.

Američki predsjednik Donald Trump je u petak u svom inauguracijskom govoru kazao da će vratiti vlast narodu i zajedno s njime odrediti smjer Amerike i svijeta u godinama koje dolaze, poručujući da će mu na prvom mjestu uvijek biti Amerika.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Zahvalivši dosadašnjem predsjedniku Baracku Obami i prvoj dami Michelle na njihovoj pomoći u razdoblju tranzicije, kazao je dajučerašnja svečanost ima "vrlo posebno značenje".

"Ne događa se samo prijenos vlasti s jedne administracije na drugu, ili s jedne stranke na drugu, mi selimo moć iz Washingtona i predajemo je ponovo vama, narodu", rekao je Trump i obećao da će mu Amerika biti na prvom mjestu te će svaka donesena odluka biti na korist američkih radnika i obitelji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene