Glad ne bira

Zmija pokušala progutati živu "prijateljicu", ljudi nehotice pomogli obroku da se spasi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Zmije često povraćaju kada se osjete ugroženima. Rade to kaqko bi se rasteretile, odnsosno kako bi bile čim brže u bijegu", pojasnila je stručnjakinja.

Christopher Reynolds iz teksaškog gradića Newtona zabilježio je prije nekoliko dana prizor koji bi mogao biti neugodan vašem oku, ali i koji zapravo i nije toliko neobičan.

Reynolds je, naime, ugledao zmiju kako proždire svoju živu "prijateljicu", što ga je nagnalo da izvadi mobitel i stane bilježiti taj prizor.

"Zmije često jedu jedne druge, to je sasvim prirodno, kao što je lako pretpostaviti i što je natjeralo gladna usta da povrate plijen", odgovorila je na viralnu snimku Sara Ruane, stručnjakinja za zmije i asistentica na sveučilištu Rutgers, pa u nastavku pojasnila:

"Preplašila se ljudi, osjetila se ugroženom. Zato je odustala od objeda, namjera joj je bila rasteretiti se kako bi se što lakše dala u bijeg". 

Video je unatrag tri dana pogledalo preko milijun i pol korisnika YouTube, pa ukoliko niste među ljudima koje smetaju takve scene, izvolite.