Anđeo imena Holt

Nevjerojatno je što sve čini za bolesnu vlasnicu, pogledajte kako joj spašava život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Holt zna upozoriti na napadaje, prepoznati kada će doći do nesvjestice, ali i donijeti lijekove.

Amerikanka imena Janaye pretrpjela je svojedobno traumatsku ozljedu mozga zbog čega danas ostaje bez svijesti, ali i proživljava grozne napadaje tijekom kojih udara glavom o pod.

Budući da svaki od tih udaraca može po nju biti fatalan, Janaye je presretna što uz sebe ima Holta, mješanca vajmarskog pričara i engleskog labradora koji o njoj brine 24 sata na dan.

Holt, naime, podmeće svoje tijelo ispod nje svaki puta kada dođe do novog napadaja, a naučio je i čitav niz drugih stvari koje Janaye pomažu da preživi.

Holt tako zna i upozoriti na napadaj, prepoznati kada će doći do nesvjestice, ali i donijeti joj lijekove, lizati je dok ne dođe k svijesti ili osluškivati otkucaje srca.

Zanimljivo, Janaye je Holta sama svemu tome naučila unutar godinu i pol dana, a njezino znanje objašnjava podatak da je godinama dresirala vojne pse.

"Uvijek gleda u mom smjeru i pazi je li sa mnom sve u redu. Više ni sama ne znam koliko mi je puta spasio život", napisala je uz sljedeći video Janaye, djevojka silno zahvalna svom četiri godine starom zaštitniku.