Svi je znaju u kraju

Nema gazde? Nema problema! Pas naučio samostalno autobusom otići do svog parka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U gradskom se prijevozu Eclipse ponaša poput ostalih putnika, a ima čak i svoj pokaz kako netko zločest ne bi prigovorio vozaču da joj gleda kroz šape.

Četiri godine stara mješanka crnoga labradora i bulmastifa imena Eclipse uvjerljivo je najpoznatiji pas u Seattleu. Malo ga tko u "gradu grungea" ne zna, o njemu su minulih godina i brojne američke televizijske postaje snimale priloge. Razlog? Eclipse je jedna posve rijetka mudrica, koja punih pet postaja samostalno putuje automobusom do parka kada njezin vlasnik nije u mogućnosti ići s njom van.

U gradskom se prijevozu Eclipse ponaša poput ostalih putnika, a ima čak i svoj pokaz kako netko zločest ne bi prigovorio vozaču da joj gleda kroz prste odnosno šape. 

Da sve može i sama Eclipse je naučila sasvim slučajno još kao dvogodišnjakinja, kada je požurila s ulaskom u autobus dok je njezin vlasnik Jeff Young još uvijek stajao na postaji i pušio cigaretu.

Od tada se bezbroj puta odvažila na put bez njegove pratnje, a s vremenom je naučila i gdje je autobusna postaja na koju mora stati ako joj je dosta igre i želi kući.

Da je i mi napokon upoznamo pomogla je fotografija koja je u srijedu ujutro dospjela na naslovnicu Reddita, a čiji je autor još jedan od brojnih zadivljenih sugrađana.