Podvala s porukom

Skandal na izboru za Miss Kazahstana: U finale ušao zafrkant koji se mjesecima pretvarao da je djevojka!

Arnia Alijeva nikad nije postojala (FOTO: instagram.com/missv.kz)
Arnia Alijeva nikad nije postojala (FOTO: instagram.com/missv.kz)
Ilaj Džagilev priznao je podvalu kada je uvidio da su stvari otišle predaleko, dan nakon što su ga internetski korisnici pogurali među posljednjih 16.

Ilaj Džagilev, 22-godišnji maneken iz Almatija, zaustavio se u petak u zadnji trenutak i obavijestio organizatore izbora za Virtualnu miss Kazahstana da je muškarac kojem nije mjesto u velikom finalu.

Džagilev se, naime, mjesecima predstavljao kao Arina Alijeva, pa dogurao sve do posljednjeg kruga izbora na koji se prijavilo preko tri tisuće Kazahstanki.

Zadaća svim tim silnim djevojkama je bila šarmirati internetsku publiku fotografijama i videima na društvenim mrežama uz hashtag #mvk2018, u čemu ih je Džagilev većinu nadmašio.

Plasirao se među posljednjih šesnaest, pa naposljetku otkrio svoj pravi identitet kada je uvidio da su stvari  otišle predaleko.

"Sve je počelo žestokom raspravom u jednom društvu. Htio smo svima dokazati da su se kod žena nekoć vrednovale individualnost i karizma, odnosno da današnje djevojke griješe kada brinu isključivo o ljepoti i pritom slijepo prate trendove.

Današnje djevojke vjeruju da su odjeća, kozmetika i frizura najbitnije stavke koje ih čine privlačnima, pa sam se poslužio njihovim trikovima kako bih dokazao koliko je to površno i pogrešno razmišljanje."

"Pomoću šminke, ali i programa za digitalnu obradu fotografija, svatko može izgledati kao fatalna žena, pa tako i jedan muškarac. Upravo je zbog toga nastao projekt "Arina Alijeva" koji, slijedom plasmana, mogu zaključiti tvrdnjom da sam bio u pravu", pojasnio je Džagilev temelje na kojima je počivala njegova podvala.

Unatoč tome što je mnoge prevario, Džagilev nije na sebe navukao bijes tamošnje javnosti, pa u neku ruku čak možemo ustvrditi da je osvojio neslužbenu titulu "miss simpatičnosti" jer se njegov poziv djevojkama, da brinu i o ljepoti duše, silno dopao tamošnjoj javnosti.

Iz daljnjeg je natjecanja, dakako, isključen, a koja će od djevojaka naposljetku osvojti laskavu titulu, a uz nju i automobil Nissan, doznat ćemo na dodjeli nagrada u Almatiju u ožujku.

Arina Alijeva...

...zapravo je ovaj mladić.