Nemo u Elizejskoj palači

Kakav neugodnjak! Usred sastanka podigao je stražnju nogu i osramotio francuskog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udomljeni pas Nemo, što ga je pod svoj predsjednički krov primila obitelj Macron, bučno se pomokrio u kamin u zlatnome uredu Elizejske palače za trajanja sastanka premijera Macrona i troje njegovih ministara. Mediji su bili oduševljeni.

Sve su zabilježile kamere, pa je Nemo postao zvijezda Youtubea.

Dvogodišnji mješanac ptičara i labradora kojega su Brigitte i Emmanuel Macron udomili u kolovozu, usred razgovora premijera i troje ministara podigao je stražnju nogu i, ne odoljevši zovu prirode, bučno se pomokrio u kamin, uz glasan smijeh četvero prisutnih.

"Baš sam se pitala otkud stiže taj zvuk", rekla je mlada ministrica ekologije Brune Poirson, a ministar Julien Denormandie ozbiljna izraza lica Macrona je upitao "događa li se to često".

"Eto, vi ste razlog tomu... što se moj pas ponaša sasvim neprimjereno", odgovorio mu je, glasno se smijući Macron, a potom nastavio o ozbiljnim temama.

Nemo nije prvi predsjednički ljubimac koji u Elizejskoj palači "pravi probleme".

Psi bivšega predsjednika Nicolasa Sarkozyja izgrizli su i izgrebli neprocjenjivo vrijedan namještaj i tepihe u palači, čija je restauracija stajala desetke tisuća eura, a maltezer Jacquesa Chiraca morao je napustiti Elizejsku palaču nakon što je više puta napao svojeg vlasnika, nezadovoljan premještajem u manji životni prostor. (Hina)