Počelo je kao šala

Objava mladića ludog za pilećim medaljonima novi je rekord na Twitteru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objava Carter Wilkerson skupila je nevjerojatnih 3.5 milijuna "retweetova", čije je nadmašena čuvena fotografija Ellen DeGeneres s dodjele Oscara.

Carter Wilkerson, sve do jučer potpuno nepoznati mladić iz Rena u Nevadi, upravo je ispisao novu stranicu u povijesti Twittera zahvaljujući svojoj ljubavi prema pilećim medaljonima lanca restorana Wendy's.

Naime, njegov "tweet" objavljen 5. travnja, "retweetan" je u međuvremenu nevjerojatnih 3.5 milijuna puta, što pojednostavljenim rječnikom znači da je njegovu objavu na toj društvenoj mreži prenio toliki broj korisnika.

Wilkerson je time nadmašio čuvenu fotografiju Ellen DeGeneres s dodjele Oscara (3.4 milijuna), a do tog je rekorda stigao kroz šalu, tog travanjskog dana potpuno nesvjestan što će uslijediti.

Ukratko, Wilkerson je prije tridesetak dana upitao predstavnike restorana koliko "retweetova" mora skupiti da bi se dokopao besplatne godišnje zalihe pilećih medaljona, na što je mu je odgovoreno da će biti nagrađen ukoliko objava dosegne 18 milijuna "prenošenja".

Suočen s gotovo nemogućom misijom, Wilkerson je zamolio za pomoć gigante poput Microsofta, Googlea i Amazona, koji su se redom odazvali i pomogli mu u kampanji.

Mladić je tako zahvaljujući i njima stigao do spomenute brojke od 3.5 milijuna, sasvim dovoljne da Wendy's odustane od prvotne ideje i svejedno ga nagradi godišnjom zalihom zbog goleme reklame koju je napravio tom restoranu.