Što ti je sudbina

Božićno čudo na djelu: Najbolji prijatelji nakon šezdeset godina otkrili da su zapravo braća!

Šezdeset godina su proveli zajedno a da pritom nisu imali pojma da su braća (FOTO: YouTube/Screenshot)
Šezdeset godina su proveli zajedno a da pritom nisu imali pojma da su braća (FOTO: YouTube/Screenshot)
Muškarcima je istinu o njihovu podrijetlu otkrila internetska stranica koja uspoređuje rezultate DNK testova.

Alan Robinson i Walter Macfarlane s havajskog otoka Oahu upoznali su se u šestom razredu osnovne škole. Spojila ih je nogometna momčad, odnosno treninzi na kojima su se zbližili do te mjere da su postali najbolji prijatelji. Od tada su u druženju proveli čak šezdeset godina ne imavši sve to vrijeme pojma da su zapravo - braća! Zvuči nevjerojatno, zar ne? Ali eto i objašnjenja kako se to s njima poigrao prst sudbine.

Macfarlane nikada nije upoznao svog oca, dok je Robinson usvojen. S vremenom su obojica poželjela doznati čija su zapravo djeca, međutim praktički sve do ovih blagdana pritom nisu imali sreće.

Kopanje po društvenim mrežama nije urodilo plodom, ali je zato pomogla internetska stranica Ancestry.com na kojoj se može pomoću DNK testova doći do odgovora s kime ste u rodu.

Robinson i Macfarlane stranicu su koristili a da pritom nisu jedan drugome o tome govorili, a kada su na njoj otkrili da postoji netko s kime dijele identične X-kromosome, uslijedio je potpuni šok. Sve do jučer najbolji prijatelji su odjedanput dobili priliku jedan drugome pružiti ruku kao braća.

Naime, stranica im je potvrdila da ih je na svijet donijela ista majka, što ih je razveselilo do te mjere da su spoznaju opisali kao najljepši mogući božićni poklon i njegovo pravo čudo.