Video o kojem svi govore

Tek što je izašla iz majke beba napravila prve korake, liječnici pojasnili da ipak nije Superman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Takozvano marširanje novorođenčeta nije čudo neviđeno, već sasvim uobičajen refleks.

Više od 70 milijuna ljudi pogledalo je od petka do danas video koji je na svom profilu na Facebooku objavila Brazilka Arlete Arantes zbog naizgled nevjerojatnoga sadržaja.

Naime, gospođa Arantes je u snimci predstavila tek rođenu bebu koja je uz pomoć sestre šetala stolom, što se brojnim korisnicima učinilo kao čudo. 

Upravo su iz tog razloga video u međuvremenu podijelili preko 330 tisuća puta kako bi ga vidjeli i svi njihovi prijatelji, međutim čarolija je nestala kada su se u priču uključili stručnjaci.

Pojasnimo, koračanje novorođenčeta koje su mnogi doživjeli kao nešto nesvakidašnje u suštini je običan refleks, a ne želja bebe da krene svojim putem tek što je stigla na svijet.

Postavite li novorođenče uspravno i primite li ga nježno ispod pazuha uz potporu vratu, počet će raditi što je i ovo, te je riječ o testu pomoću kojeg liječnici provjeravaju je li sve u redu s bebinim živčanim sustavom.

Taj i slični rekleksi nestaju s prvim mjesecima, te je potrebno posavjetovati se s pedijatrom ukoliko se zadrže više negoli je predviđeno.