Pošto malo više ljudskosti?

Policija ispratila iz restorana beskućnika kojeg je čovjek dobrog srca odlučio nahraniti

Galloo je policajki potvrdio da ga beskućnik nije gnjavio, ali to joj nije puno značilo (FOTO: Facebook/Screenshot)
Galloo je policajki potvrdio da ga beskućnik nije gnjavio, ali to joj nije puno značilo (FOTO: Facebook/Screenshot)
Premda je hrana bila pošteno plaćena i premda u objektu nikog nije uznemiravao, siromah je svejedno morao otići zbog nedokazane optužbe.

Yossi Gallo, muškarac iz Myrtle Beacha u Južnoj Karolini, objavio je u srijedu na svom profilu na Facebooku snimku koja je s punim pravom razbjesnila milijune ljudi diljem svijeta.

Naime, Gallo je tog popodneva u McDonald'sov restoran sa sobom doveo beskućnika u namjeri da mu plati objed, međutim tek što je gladni čovjek u miru sjeo za stol i krenuo jesti, pojavila se policajka koja ga je nakon nekoliko minuta rasprave ispratila iz objekta.

Beskućnika je po dojavi optužila da je prosjačenjem maltretirao građane, ali čak i kada je Gallo naglasio da tome doista nije bilo tako, da je nesretni čovjek sjedio na suprotnoj strani ulice i da ga je svojevoljno odlučio počastiti, policajka je ostala neumoljiva.

Štoviše, i od njega je na zahtjev djelatnika restorana zatražila da napusti objekt jer je povisio glas, a ružnome je razvoju situacije kumovao i menadžer lokala kojemu se očito žurilo da oba gosta čim prije nestanu.

Tako se jedan običan čin ljubaznosti pretvorio u noćnu moru, no svakako treba kazati da se Gallo naknadno ispričao policajki što joj se suprotstavio jer je prihvatio da je došla odraditi posao zbog kojeg je pozvana.

Tko je točno policiju nazvao i zatražio intervenciju nije rečeno, ali za kraj je zanimljivo dodati da je blagajnica postala gruba prema čovjeku u nevolji čim ga je ugledala.

"Ti ovdje ne možeš jesti, nećeš dobiti hranu", prepričao je Gallo početak sukoba, koja se kasnije pretvorio u snimku sa 60 milijuna pregleda na Facebooku.