Ne propustite pogledati

Crtić koji je preko noći pomeo internet: Priča o dječaku zaljubljenom u školskog kolegu hit je tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crtić je od publike dobio gotovo čistu peticu, a u dva je dana pogledan čak deset milijuna puta.

Crtić o dječaku zaljubljenom u školskog kolegu naziva "In a Heartbeat" skupio je u samo dva dana preko 10 milijuna pregleda na YouTubeu i tako postao najviralnija stvar objavljena na internetu ovog tjedna.

Animirani film u trajanju od samo četiri minute skrojili su Beth David i Esteban Bravo, studenti na privatnoj Umjetničkoj akademiji Ringling u Sarasoti, te je nastao kao projekt tijekom satova računalne animacije.

Prema prvotnom scenariju, crtić je trebao biti tek klasična priča o ljubavi između dječaka i djevojčice, ali su autori naknadno junaka imena Sherwin odlučili zaljubiti u Jonathana, što zbog toga što su tako prepričali osobna iskustva za godina odrastanja, a što i s ciljem da izazove uvriježeno mišljenje u svijetu animacije koje kaže da LGBTQ sadržaj naprosto nije pogodan za mlađu publiku.

"U suštini je to za nas tek nevina i vedra priča o priča o dječaku i osjećaju zaljubljenosti kroz kakav smo svi u tim godinama prošli", napomenuli su autori, koji su novac za svoj film, 14 tisuća dolara, prikupili zahvaljujući brojnim donacijama na Kickstarteru.

Facebook stranica na kojoj je crtić "In a Heartbeat" predstavljen do danas je skupila gotovo nevjerojatnih 128 tisuća obožavatelja, a ističemo to zato što su svi ti silni ljudi radu dali gotovo čistu peticu, ocjenu 4.9!