kuća strave

Znate da je bilo gadno kada je policija upomoć zvala svećenika: Poltergeist zabijao noževe u zidove?

Policija je upomoć pozvala svećenika (FOTO: Profimedia/Ilustracija)
Policija je upomoć pozvala svećenika (FOTO: Profimedia/Ilustracija)
Bučni duh je gadnu narav iskazao i ispred jeromonaha, a pripadnike njegove episkopije sada zanima bavi li se itko u obitelji ezoterijom.

Neimenovana ruska obitelj iz jednog sela smještenoga u okrugu Kolpaševski bila je prisiljena u ponedjeljak poslijepodne pozvati policiju upomoć jer joj je oku nevidljiva sila ugrožavala živote.

Tročlana je obitelj, prema navodima tamošnjih medija, dva dana trpjela torturu koja je kulminirala zabijanjem noža u zid, a paranormalne aktivnosti nisu prestale ni kada su policajci stigli na uviđaj.

Dapače, policajci su u izvještaju napisali da su se na vlastite oči uvjerili u paranormalna zbivanja, pa naveli da su razni predmeti neobjašnjivo lebdjeli dok se istodobno pokućstvo samostalno razmještalo.

Što će, za savjet su se obratili jeromonahu Simeonu Koinovu, iz čije su episkopije novinarima portala Tomsk potvrdili da je sve rečeno istinito.

"Poltergeist (bučni duh) po dolasku jeromonaha privremeno se umirio, ali je svoje lice otkrio i u njegovome prisustvu. Koinov je posvetio kuću i blagoslovio obitelj, pa čak i ostao prenoćiti kako bi smirio prestravljene ljude", naveli su iz episkopije i istaknuli da će narednih dana nastojati utvrditi odnose između bračnog para i njihova 15-godišnjeg usvojenog sina, kao i to je li se netko u obitelji bavio ezoterijom.

Novinari navedenog portala u međuvremenu su objavili nesvakidašnje i priično jezivo policijsko izvješće, pa najavili da će na njihovim stranicama uskoro biti objavljena opsežna reportaža iz ukletog doma. 

Termin poltergeist dolazi iz njemačkog i u doslovnom prijevodu znači bučan duh. Odnosi se na pojave koja se pripisuju natprirodnim entitetima, duhovima ili demonima te manifestiraju na nekoliko tipičnih načina. 

Najčešće govorimo o neobjašnjivom pomicanju predmeta ili njihovom lebdenju, a žrtve vrlo učestalo navode i razbijanje kao dio uobičajenog folklora.

Fenomen, naravno, nije znanstveno dokazan ili objašnjen, ali se u literaturi može pročitati da uzrok snažne fizičke manifestacije psihokineze mogu biti i psihička stanja djece ili adolescenata.