Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BMW 216d i 218d - Ključ u ruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dinamičnost povezana s funkcionalnošću, no na pravi BMW-ov način.

Prije je bilo teško zamisliti premium kompaktni automobil izraženo sportskog dizajna, prostrane unutrašnjosti, povišenog vozačkog položaja, svestranosti, izvanredne udobnosti i prepoznatljivih BMW-ovih voznih karakteristika, sve to s prednjim pogonom.

Ovaj dinamični kompakt s pet sjedala namijenjen je onima koji osim prostrane unutrašnjosti traže i agilnost i sportske performanse, no i udoban, povišeni vozački položaj koji olakšava i ulazak i izlazak iz vozila. Novost u ovom modelu je usavršeni prednji pogon koji omogućuje vozne osobine kakve se očekuju od BMW-a. U unutrašnjosti je fleksibilnost prostora naglašena preklopivim suvozačkim sjedalom i kliznim stražnjim sjedalima, čime se u kompaktnom prostoru povećava osjećaj prozračnosti i prostranosti, a opcijski veliki panoramski krov propušta svjetlost u unutrašnjost stvarajući ugodan osjećaj većeg prostora.

Specifičan dinamičan BMW-ov dizajn vidljiv je iz nagnute prednje maske s prepoznatljivim dvostrukim kružnim svjetlima, kratkih prevjesa, dugačkog međuosovinskog razmaka i jasnih oštrih karoserijskih linija, a u unutrašnjosti sve su kontrole zakrenute prema vozaču, čime se jasno ističe da je ovaj automobil namijenjen ljubiteljima vožnje. Upotrebljivost i praktičnost su u automobilu ovakve klase jedne od najvažnijih stavki, pa ovaj automobil nudi prtljažnik od 468 litara s pojedinačno preklopivom stražnjom klupom, preklopnu podnicu prtljažnika i mogućnost beskontaktnog automatskog otvaranja i zatvaranja poklopca prtljažnika.

Funkcionalan automobil sportskih voznih osobina sada vam je dostupniji no ikad u posebnoj ponudi „ključ u ruke“ koja uključuje sve modele novih BMW-a 216d i 218d u bogato opremljenim izvedbama Unique, Unique Line i Unique M. Iskoristite li pogodnost kupnje putem financijskog leasinga: 1/3 platite odmah, 1/3 nakon 12 mjeseci i 1/3 nakon 24 mjeseca, uz 1% troškova obrade, novi BMW serije 2 Active Tourer tako vam je već dostupan u tri obroka od 9.848 eura s uključenim PDV-om, posebnim porezom i BSI servisnim paketom. Unique paket opreme obogaćuje seriju 2 Active Tourer s opremom koja naglašava premium osjećaj i funkcionalnost.

Posebna ponuda Unique uključuje i opremu koja će dodatno povećati udobnost i sigurnost u vožnji. Tako je u ponudu uključen izvrstan tempomat s funkcijom kočenja, hands-free uređaj s USB priključkom, stražnji parking senzori, sportski kožni upravljač s multifunkcijskim tipkama, automatski klima uređaj, senzor za kišu, prednja kamera sa sustavom Front End Collision Warning koja upozorava na nalet na vozilo sprijeda i priprema vozilo za kočenje itd. dok izvedbe Unique Line i Unique M imaju i snažna LED svjetla.

Uz Unique opremu i LED svjetla izvedba Unique Line uključuje i Sport ili Urban modelsku liniju i uređaj za pranje farova, dok izvedba Unique M uključuje M sportski paket, LED svjetla s uređajem za pranje farova i donosi branike moćnijeg izgleda sa širim otvorima za zrak, šire pragove i sportske naplatke, a unutrašnjost oplemenjuje materijalima poput Alcantare i aluminija, sportskim trokrakim upravljačem i ručicom mjenjača i sportskim sjedalima. Ti dodaci čine vožnju ugodnijom i sigurnijom, a zahvaljujući pravilnom rasporedu svih komandi i intuitivnosti sučelja, vrlo brzo ćete se priviknuti na vaše novo vozačko okruženje i doživjeti zadovoljstvo u vožnji koje je tipično za BMW.

Motori koji su dostupni u ponudi su 1.5-litreni motor od 116 KS u 216d i 2.0-litreni motor od 150 KS u 218d. Prosječna potrošnja za 216d iznosi 3,8 l/100 km, dok za 218d iznosi 4,1 l/100 km sve zahvaljujući primjeni EfficientDynamics mjera kao što su Auto Start-Stop sustav, rekuperacija energije kočenja, ECO PRO način rada itd.

Uz to, svaki model serije 2 Active Tourer standardno dolazi sa Driving Experience Control prekidačem kojim se mijenjaju postavke vozila čime se dodatno utječe na karakter vozila. Uz takve izmjene karaktera vozila jednostavnim pritiskom na tipku moći ćete prilagoditi performanse i osjećaj u vožnji vašem raspoloženju i vrsti ceste što će seriju 2 Active Tourer učiniti nevjerojatno prilagodljivim automobilom za više namjena s iznimnom učinkovitošću koja je vidljiva po visokim performansama i niskoj potrošnji.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene