Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Moćna djela

VIDEO 17-godišnjak učinio ono što bi moglo promijeniti cijeli svijet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularni YouTube gamer, Fred Pye, snimio je video u kojem pomaže čovjeku u središtu grada u Birminghamu te obećaje kako će darovati novac svaki put kad taj video bude podijeljen.

YouTube senzacija - velikodušni tinejdžer Fred Pye, koji godišnje zarađuje oko 400 tisuća kuna samo na tome što pomaže ljudima u unapređivanju njihovih vještina igranja igrica, snimljen je kako darove u vrijednosti 4 tisuće kuna predaje jednom beskućniku.

Kratki filmić pod nazivom 'Davanje Božića beskućnicima' prati 17-godišnjaka na njegovom zadatku da preda darove prvoj osobi koju vidi da spava na birminghamskim ulicama.

U akciji snimanja pomogla su mu njegova dva prijatelja. Tako su upoznali Gabriela koji kaže kako je na ulici pet mjeseci.

Nakon kratkog razgovora i brzog shoppinga, trojac se vratio do Gabriela s paketom u kojem su bili novac, mobilni telefon, odjeća, vaučeri za hotel te hrana.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio nožem Policajac na aerodromu ubio beskućnika: "Ispaljen je samo jedan hitac" Slika nije dostupna Skupili za pristojan ukop Mjesec dana tijelo beskućnika iz Splita ležalo je na patologiji jer nije bilo novca za ukop. A onda su se pokrenuli dobri ljudi

VIDEO Ova žena je mislila da će za Božić dobiti televizor - Ali, nije baš sve ispalo kako je planirala!

Ovaj nevjerojatan student, koji ima više od 270 tisuća pretplatnika za svoje usluge, obećao je za beskućnike izdvojiti po jedan dolar svaki put kad se ovaj video podijeli.

Dosad je snimku podijelili više od 1300 ljudi, a pogledana je više od 17 tisuća puta.

'Kad sam imao 12 godina svirao sam violinu u gradu i tada sam naučio kako je Božić doba godine u kojem ljudi najlakše izdvajaju novac za druge', rekao je Fred, poučen iskustvom.

'Oko mene su tada uvijek bila tri do četiri beskućnika te sam imao osjećaj kako uzimam novac koji je tim ljudima potrebniji. Nakon nekog vremena sam počeo trošiti zarađeni novac na hranu i odjeću za njih. Sad im želim pomoći još više', tvrdi ovaj mladi čovjek koji svojim ponašanjem itekako može biti primjer mnogima.

Ideja da snimi filmić o svojem podvigu naišla je i na neke kritike. No, on se nada kako će video pomoći u ohrabrivanju ostalih da budu velikodušni prema potrebitima i to tijekom cijele godine.

Beskućništvo je veliki problem u Velikoj Britaniji. Procjenjuje se kako će se oko 15 tisuća mladih ljudi, u dobi sličnoj njegovoj' naći ovog Božića na ulici, i to posve sami.

O njima se brine humanitarna udruga Centrepoint u koju i ide sva zarada od dijeljenja Fredovih videa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene