Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznajte zašto

Izgradili su grad vrijedan 1,4 milijarde dolara u kojem baš NITKO NEĆE ŽIVJETI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U američkoj pustinji na području savezne države New Mexico gradi se grad vrijedan 1,4 milijarde dolara, u kojem neće živjeti ni jedna osoba.

Američka kompanija za razvoj Pegasus Global Holding gradi 'grad laboratorij' na 38 četvorna kilometra u kojem će se testirati novi načini mogućeg života u budućnosti, piše news.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O sustavu odvoza otpada Tomašević otkrio koliko su kazni i upozorenja ovih dana napisali komunalni redari Slika nije dostupna razmjeri uništenja VIDEO Pogledajte kako izgleda grad kod Kijeva nakon žestoke borbe

'Grad laboratorij bit će reprezentativan primjer modernog američkog grada. Uključivat će urbano, predgrađa i ruralne zone kao i prateću infrastrukturu. Grad laboratorij bit će umrežen i u njemu će se prikupljati podaci što će istraživačima dati mogućnost da simuliraju sustav', priopćili su iz Peagusa.

Istraživači će u tom gradu moći simulirati različite scenarije, a budući da će grad biti umrežen rezultati scenarija bit će zabilježeni.

Sve više ih je među nama: Izazivaju li i kod vas strah?

Nebo nad gradom bit će puno dronova pomoću kojih će se nadzirati dostava roba, budući da će ceste u gradu biti prepune automobila, kamiona, autobusa bez vozača. U ovom gradu neće biti ljudi, pa ukoliko nešto i pođe po zlu nitko neće stradati.

'Bit će to pravi laboratorij bez komplikacija i pitanja sigurnosti koja se javljaju ukoliko se nešto testira na području na kojem žive ljudi', rekao je Bob Brumley, direktor Pegasusa.

'Ovdje možete slomiti stvari i zabijati se u stvari te se naviknuti na to kako stvari rade i prije nego ih izbacite na tržište', dodaje.

Svega 300 ljudi će nadzirati ovaj grad i održavati njegovu infrastrukturu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene