Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ručak za laborante

Oni su heroji u borbi protiv ebole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jonathan Evans odmah je znao kako će pomoći najvažnijim ljudima u zemlji.

U zemlji u kojoj je ebola dosada odnijela 269 života, a strah od oboljenja zatvara ljude u vlastita četiri zida, ta strašna bolest nije, međutim, pokorila humanost i suosjećanje među stanovništvom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smrtonosna bolest Ebola dosad odnijela više od četiri tisuće života Slika nije dostupna Izvan kontrole Kronologija najopakije bolesti današnjice

Stanje sve gore, broj mrtvih raste - Smrtonosni virus odnio 1350 života!

Kada je Jonathan Enders, vlasnik privatne škole za siromašne, iz medija doznao da trenutno najvažnije osobe u Liberiji nemaju što jesti, reagirao je bez premišljanja. Od školske kantine napravio je kuhinju i zaposlio tri žene, kako bi 12 laboratorijskih radnika, koji svojim pretragama utvrđuju boluje li netko ili ne od virusa ebole, svakodnevno imali topli obrok. 

Dok Enders nije pokrenuo svoju humanu misliju, laboranti su radili 12 sati na dan bez hrane. Vozili su se do prihvatilišta i uzimali uzorke krvi potencijalno zaraženim osobama. Nakon toga bi se opet vraćali u jedini liberijski laboratorij, vožnjom udaljen 30 minuta od grada, kako bi analizirali krv i ustanovili imaju li pacijenti virus ili ne.

Tom 52-godišnjaku nije bilo teško uvjeriti susjede da mu pomognu, piše Buzz Feed News. Rižu i luk donosili su u kilogramima, a dobio je i novčane donacije.

Kako ekonomska situacija u zemlji od pojave ebole postaje sve teža, a granice zemlje su zatvorene, Evans nastoji na hranu potrošiti najviše 60 kuna na dan. 

Kako bi zaustavio širenje krivih informacija i glasina, Jonathan dijeli letke s informacijama u kojima stoji kako se zaštiti od ebole i kako ju prepoznati. Za razliku od svjetskih medija i Svjetske zdravstvene organizacije, on govori jezik koji njegovi susjedi razumiju. 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene