Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestvarno putovanje

VIDEO Nevjerojatno kakva sila želi postati Sjeverna Koreja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja pozvala je Amerikance da ih nauče kako se - surfa na vodi.

Julie Nelson, 27-godišnja Amerikanka, vjerojatno je prva osoba koja je ikada surfala sjevernokorejskim morem. Vodila je tamošnji kamp za surfanje, a neki su uz njezinu pomoć plivali prvi put u životu. Dio plaže na kojoj su vježbali čak je promijenio ime u 'Pioniri' – prvo mjesto za surfanje u Sjevernoj Koreji.

Ta se izolirana zemlja inače pokušava pozicionirati kao svjetska surfing destinacija. Zato su i pozvali Nelson s još 20-ak članova američke udruge Surfing the Nations (STN) da ih nauče kako se surfa na vodi.

Kako je ispričala za Huffington Post, grupu Amerikanaca uvijek je pratilo najmanje tri do 11 vodiča, no ona kaže da to nije shvatila kao 'pokušaj kontrole'. Pola 10-dnevnog putovanja proveli su u Pyongyang, a drugi dio na plažama istočne obale gdje su surfanju podučavali nekoliko turističkih vodiča.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes

Posjetio Sjevernu Koreju i donio nevjerojatne vijesti!

'Putovanje je bilo pomalo nestvarno. Priroda je prekrasna, nedirnuta, ogromna... Svi mi znamo da je Sjeverna Koreja puno više od onoga što nam je dopušteno vidjeti. Nikada nismo mogli sami šetati ulicama. Stvarno rade dobar posao tako što vam različitim ljepotama odvraćaju pogled od onoga što možda i nije toliko lijepo ili dobro', kazala je Julie Nelson.

U slobodno vrijeme pričali su sa svojim vodičima, kartali, igrali stolni tenis ili pjevali karaoke u čemu su, kazala je, Sjevernokorejci vrlo dobri. 

'Imala sam dojam i da potpuno vjeruju u svog vođu i diktaturu, a niti u jednom trenutku nisam primjetila da su od nas nešto skrivali', zaključila je Nelson.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene