Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troškovi života

Najskuplji grad na svijetu je Zürich, a gdje je Zagreb?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od Zagreba su jeftiniji za život i Budimpešta, Prag, Casablanca, Bukurešt, ali i ostali gradovi iz regije kao što su Beograd (195.), Sarajevo (197.) i Skopje (211.).

Portal Expatistan usporedio je svjetske gradove prema indeksu troškova života, a najskuplji grad na svijetu uvjerljivo je švicarski Zürich.

Na listi iza njega slijede Oslo, London, Ženeva, Singapur, Hong Kong, New York, San Francisco i Perth dok se na desetom mjesto našao još jedan švicarski grad, Lausanne.

Zagreb je na 173. mjestu od ukupno 224 grada što bi impliciralo da je hrvatska metropola relativno jeftina za život, s čime se mnogi njezini stanovnici sigurno ne bi složili.
Što se gradova u regiji tiče, Ljubljana se našla na 129. mjestu. Od Zagreba su jeftiniji za život i Budimpešta, Prag, Bratislava, Bukurešt, ali i ostali gradovi iz regije kao što su Beograd (195.), Sarajevo (197.) i Skopje (211.).

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

VIDEO Evo kako zaista žive radnici u Hrvatskoj!

Podaci su prikupljeni od čitatelja koji su dali informacije o cijeni hrane, stanovanja, troškovima prometa, proizvoda za osobnu higijenu i tako dalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene