Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovaranje brakova

FOTO Na otvorenoj 'tržnici' mladenke se kupuju za nekoliko tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčice dolaze u svojim najboljim izdanjima - s teškom šminkom i odjećom koja ih čini odraslijima.

Četiri puta godišnje mladi Romi i Romkinje okupljaju se na takozvanim 'tržnicama za mladenke' koje se održavaju na otvorenom u gradu Stara Zagora. Prilika je to za ove nomade raštrkane širom Bugarske ne samo da se druže nego i da dogovore brakove za svoje sinove i kćeri koji su u stvari po zapadnjačkim mjerilima još - djeca.

No, kod Roma je tradicija, kao i dogovoreni brakovi, da se djevojčice od 11, 12 godina udaju, a dječaci su tek par godina stariji.

Pročitajte i ovo Imran Khan stroga kazna Bivši pakistanski premijer i njegova supruga osuđeni zbog protuzakonitog braka Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

'Srbi i Romi diskriminirani su kod zapošljavanja'

Na ovu otvorenu tržnicu u Staroj Zagori djevojčice dolaze u svojim najboljim izdanjima - pretjerano našminkane, u novoj odjeći. Pleše se na tradicionalnu cigansku glazbu, no osim dobre zabave i druženja, glavni je cilj ipak pronaći perspektivnog muža čija obitelj može za mladu djevicu platiti miraz od nekoliko tisuća eura, piše News.com.au.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene