Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrile svoje mišljenje

Muslimanke anonimno: Evo što zaista misle o nošenju hidžaba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi ljudi koriste aplikaciju na kojoj mogu anonimno komentirati ono što ih muči, a među njima su i muslimanke komentirale nošenje hidžaba.

Jedan od najvizualnijih simbola islama jest i hidžab, pokrivalo za glavu i vrat kojeg nose pojedine pripadnice te vjere. Za neke, ono je potvrda religioznih vjerovanja, a za druge je simbol opresije žena. Dok je u pojedinim državama zabranjeno nositi hidžab, u nekim drugim ono je obavezno za žene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasnik ih je branio VIDEO Muškarac u dućanu izlio jogurt na dvije Iranke jer nisu nosile hidžab: Izdan je nalog, ali za njihovo uhićenje Prosvjed u Iranu Zakon desetljećima star Velika pobjeda žena u Iranu: Ukinuta je moralna policija, preispituje se i obaveza nošenja hidžaba

Na internetskoj stranici Whisper mnogi ispovijedaju svoje tajne želje, mišljenja, žaljenja za nečim... Nedavno su muslimanke otkrile što zaista misle o hidžabu.

'Sad je 9:45, a već sam dobila tri 'idi k vragu' i dva 'mrzim vas' komentara, sve zato što biram prakticirati svoju religiju i nositi hidžab', napisala je jedna žena.

Iran odbacio sporni zakon o hidžabu

'Dok sam danas hodala ulicom u hidžabu, jedan me mladić kamenom gađao u glavu te me nazvao me teroristom', napisala je druga žena.

'Tajno na internetu dijelim svoje fotografije na kojima ne nosim hidžab', povjerila se jedna žena.

'Borim se s nošenjem hidžaba, ali ga se bojim skinuti', napisala je jedna muslimanka.
'Kao žena koja nosi hidžab, nemam ništa protiv žena koje biraju ne nositi ga. JA sam izabrala, a tako su i one i svi bismo zbog tih naših izbora trebali biti poštovani', povjereno je Whisperu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene