Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzimao iz pepela

SUD ODLUČIO: 'Nije kriv za uzimanje 31 kg zlata iz krematorija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U krematoriju radio 8 godina.

Sud u Hamburgu odlučio je kako 56-godišnji radnik u krematoriju ne treba platiti kaznu radi uzimanja više od 31 kilograma zlata iz krematorija. Iako je radnik ranije osuđen zbog uznemiravanja mrtvih, nije osuđen na krađu s obzirom da je ovo područje pravno nejasno uređeno.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Ilustracija Objavio Invesco Inflacija će biti gora nego u zadnjih 10 godina: Zemlje vraćaju kući svoje zlatne rezerve

Naime, radnik je u 8 godina rada u krematoriju, iz pepela izdvajao zlatne zube i ostale dijelove tijela, koji nisu izgorili, a mogli su se dobro prodati. U tome je čak imao i suradnike, među kojima je bila njegova nedavno preminula supruga.

Sporno pravno pitanje, zbog čega je sud odlučio poštedjeti radnika osude za krađu, bilo je pitanje vlasništva. Sudu je bilo nejasno postaju li dragocjenosti ugrađene u pokojne 'bez vlasnika' nakon njihove smrti.

Po završetku ovoga suđenja, sud je utvrdio krematorijska poduzeća imaju pravo na prodaju dragocjenosti iz pepela umrlih. U Njemačkoj se, inače, prihodi od takvih aktvnosti često ulažu u društveno korisne svrhe ili se jednostavno uplaćuju u lokalne proračune. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene