Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Marijanska brazde

FASCINANTNO BIĆE U najdubljem dijelu oceana snimljena nova vrsta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najdubljem mjestu na Zemlji, Marijanskoj brazdi čija je dubina čak 11 kilometara, pronađena je nova životinjska vrsta.

Dno Marijanske brazde, najdubljeg mjesta na Zemlji, krije mnogobrojne tajne. Riječ je o samo malim dijelom istraženom području na kojem su do sada pronađene neuobičajene životinjske vrste. Najnovija je meduza s dvije vrste pipaka za koju znanstvenici vjeruju kako je riječ o potpuno novoj vrsti. Sumnjaju da pripada rodu crossota, ali ništa više od toga.

Video su snimili znanstvenici na brodu National oceanic and atmospheric administration (NOAA). Oni trenutno sakupljaju podatke o slabo poznatim podvodnim područjima oko Marijanske brazde koja je dugačka 2550 kilometara i široka 69 kilometara. U narednim mjesecima će istraživati duboka staništa, vulkane, morske koralje, podvodne planine, ali i samo područje brazde, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Rade Garić, Institut za more - 1 Bol i opekline Plaže u Dubrovniku okupirala jadranska stvorenja od kojih mnogi zaziru: Stručnjak savjetuje kako se zaštititi Ilustracija Važno upozorenje Uzbuna na dalmatinskoj plaži! Liječnici osam puta intervenirali zbog opasnog gosta, objavljene upute što ne smijete napraviti ako ga sretnete

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene