Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije zaboravio korijene

Milijunaš sravnio sa zemljom staru četvrt i napravio nešto sjajno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za 72 obitelji izgradio je luksuzne stanove, a još njih 18, koje su bile posebno dobre prema biznismenu dok je bio mali, dobile su svoje vile.

Milijunaš iz Kine sravnio je sa zemljom sirotinjsku četvrt u kojoj je odrastao i izgradio luksuzne stanove. Ali ne za sebe niti za prodaju, već za stanovnike s kojima je njegova obitelj jednom živjela.

Xiong Shuihua (54) odrastao je u gradu Xinyu gdje su njegovoj obitelji, kada su bili siromašni, pomagali brojni susjedi. Kada se obogatio, Shuihua im se odlučio odužiti.

Tako je za 72 obitelji izgradio luksuzne stanove, a još njih 18, koje su bile posebno dobre prema biznismenu dok je bio mali, dobile su svoje vile. Projekt je vrijedan 40 milijuna kuna.
No, to mu nije bilo dovoljno pa svi stariji i s nedovoljnim primanjima još imaju tri besplatna obroka dnevno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast

Milijarder se odrekao bogatstva da bi živio u kolibi na planini

'Zaradio sam više nego što mogu potrošiti. Nisam zaboravio svoje korijene i uvijek vraćam dugove. Želio sam se odužiti ljudima koji su pomagali meni i mojoj obitelji', izjavio je Shuihua a prenosi Metro.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene