Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Podalje kad idu "ralje"

Doznajte u svakom trenutku gdje se nalaze čipirani morski psi, ide li koji prema Jadranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki put kada neka od psina dovoljno dugo zadrži leđnu peraju iznad vode, karta javi gdje se otprilike nalazi.

Zahvaljujući družini okupljenoj iza projekta Ocearch, u svakom trenutku možete otkriti gdje se otprilike kreće dvjestotinjak s njihove strane do danas čipiranih morskih pasa, ide li možda koja prema Jadranskom moru.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka

Riječ je o izuzetno dragcjenoj karti koja otkriva navike tih životinja, ali i gotovo svakodnevno zainteresiranima pruža pregršt zanimljivih informacija.

Naime, članovi Ocearcha su svaku psinu imenovali, detaljno opisali i sortirali prema vrsti, a stranica sa svoje lijeve strane nudi i najnovije podatke o pingovima.

Ping je u suštini signal koji čipirani morski psi šalju satelitu svaki puta kada dovoljno dugo leđnom perajom izvire iznad površine vode.

Upravo zahvaljujući toj metodi smo samo u petak, 10. veljače, doznali kamo su se uputili Oscar, Harvey, Vader i Lydia, četiri psine među kojima je Lydia ona najzloglasnija, velika bijela dugačka četiri i pol metra.

Kartu možete otvoriti na OVOM LINKU, a zanimljivo je za kraj dodati da se 2015. godine njom poslužilo više od dva milijuna korisnika. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene