Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'KRVAVO VALENTINOVO'

Nakon 87 godina pronađeno skriveno izvješće o Al Caponeovom masakru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najkrvavijih događaja u povijesti Chicaga dogodio se upravo na Valentinovo. Bilo je to 1929. godine, a iza 'Krvavog Valentinova', kako ga nazivaju, bio je jedan od najpoznatijih mafijaša na svijetu, Al Capone.

Al 'Scareface' je odlučio zaustaviti bandu koju je vodio George 'Bugs' Moran. Obučene u policajce, svoje je ljude poslao Moranu, a on sam je nekoliko dana prije otputovao u Miami. Iako su svi znali tko stoji iza ovog napada, Al Capone je imao čvrst alibi i nikada nije optužen masakr na Valentinovo. Tog 14. veljače 1929., u garaži u Lincoln Parku ubijeno je sedam muškaraca, od kojih je pet radilo za Morana.

No, 87 godina kasnije otkriveni su dokumenti s detaljima autopsije ubijenih i ispitivanja svjedoka, koji su bili skriveni u metalnoj kutiji u skladištu, a oni bacaju jedno novo svjetlo na najkrvaviji događaj u mafijaškoj povijesti Chicaga. Za to je zaslužan James Sledge, glavni okružni patolog. Iako je dobar poznavatelj lokalne povijesti, za Chicago Sun-times je kazao kako je osjetio ledeni znoj na leđima kada je otkrio skrivene dokumente.

'Izvješće je vrlo živopisno i  detaljno opisuje ono što se dogodilo', kazao je.

Ubijeni su bili doslovce raskomadani izrešetani mecima, a na poprištu događaja pronađeno je čak 160 futrola u kojima se nalazilo streljivo za automatske puške.

Zločin je formalno ostao neriješen do danas jer nikada nije dokazano da iza njega stoji Al Capone. Iz dokumenata koje je otkrio Sledge jasno je koliko je bilo teško policiji provesti istragu jer su svi potencijalni svjedoci bili previše uplašeni da bi bilo što otkrili, prenosi Daily Mail.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Čisti kriminal" U luksuznoj trgovačkoj četvrti u Chicagu masovna pljačka: Ranjeno najmanje 15 ljudi, više od 100 uhićenih Slika nije dostupna Chicago kao ratna zona U pucnjavi na groblju ranili 14 ljudi: Otvorili vatru iz crnog automobila pa se razbježali, motiv se istražuje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene