Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odobren proračun

Amerika kreće s izgradnjom zida prema Meksiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odobren je američki proračun za sljedeću godinu, a uz potpomognute napore republikanaca na listi odobrenih izdataka našao se i kontroverzni "Meksički zid" koji je Donald Trump zagovarao već u svojoj izbornoj kampanji.

Zastupnički dom američkog Kongresa odobrio je u četvrtak vojni proračun za sljedeću godinu, a u njemu se zahvaljujući "zakonodavnom manevru" republikanaca, našlo i 1,6 milijardi dolara za kontroverzni zid na granici s Meksikom, koji je bio jedno od glavnih obećanja Donalda Trumpa u predsjedničkoj izbornoj kampanji.

Pročitajte i ovo Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno" Ilustracija Rok tjedan dana U zadnji čas izbjegnuta blokada vlasti u SAD-u: Bez plaće bi ostali državni službenici, djelomično bi se ugasio državni aparat...

Izgradnja zida na granici s Meksikom mogla bi koštati oko 21 milijardu dolara, a protiv zida su demokrati, ali i značajan broj republikanskih senatora i kongresmena.

Ishod glasanja za vojni proračun bio je 235-192, a demokrati su u raspravi isticali da je novac za zid "otrovna pilula" i pokušat će u Senatu srušiti predviđeno izdvajanje novca za izgradnju zida na granici s Meksikom.

Tako će vojni proračun za sljedeću godinu iznositi 658 milijardi dolara, što je 68 milijardi više u odnosu na prethodni proračun. Povećavaju se izdvajanja za novo naoružanje, posebice proturaketnu zaštitu, a predviđena je i povišica plaća vojnicima od 2,4 posto. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene