Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Red je sve duži

Kritizirali su Putina - Njihova ubojstva nikada nisu do kraja rasvijetljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Politkovskaja, Aleksandar Litvinenko, Boris Berezovski... Boris Nemcov. Svi su kritizirali Putina, svi su ubijeni. Ubojice - nepoznati.

Ubojstvo Borisa Nemcova još je jedan slučaj na dugom popisu ubojstava poznatih kritičara politike Kremlja. Većina ih nikada nije do kraja rasvijetljena.

Nemcov je posljednji u nizu onih koji su oštro kritizirali politiku ruskog predsjednika Putina, a koji su smrtno stradali. Nalogodavci ostaju nekažnjeni, a zločini neriješeni.

Dnevnik Nove TV
je izdvojio tri najpoznatija slučaja. Riječ je o novinarki, bivšem špijunu i tajkunu.

Ana Politkovskaja bila je poznata novinarka koja je Putina oštro kritizirala zbog akcija u Čečeniji.
Ubojice su je čekale u zasjedi u zgradi. Smaknuta je hicima iz pištolja.

Bivši špijun Aleksandar Litvinenko umro je od trovanja u Londonu. Popio je čaj u kojem je bio radioaktivni polonij, a na samrtnoj postelji optuživao je Putina. U istom gradu umro je i tajkun Boris Berezovski koji se obogatio u eri sumnjive i divlje privatizacije. Uzroci njegove smrti nisu do kraja razjašnjeni. Tko je naredio ova ubojstava, nikada nije otkriveno, kao što nije ni dokazano da je riječ o politički motiviranim ubojstvima.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Prisega vjernosti Rusiji - 5 smrt šefa Wagnera Lukašenko upozorio Prigožina, ovaj nije odustao: "Želim umrijeti kao heroj"

Tko je ubio Borisa Nemcova? 5 je mogućih počinitelja!

U slučaju novinarke Politkovskaje otkriveni su oni koji su povukli okidač. Njima je suđeno i završili su iza rešetaka, ali tko stoji iza njih, nikada se nije saznalo.

Kada je u pitanju ubojstvo Nemcova, ruske vlasti nude i nagradu. Tri milijuna rubalja, odnosno oko 340 tisuća kuna za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do pronalaska ubojice. I jamče da će izvor ostati anoniman. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene