Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zar nisu dovoljno patili?

Obitelji otkrile SRAMOTU: Pobunjenici su koristili kartice i mobitele poginulih žrtava!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reine Dalziel bila je zapanjena kada je vidjela aktivnost suprugove kreditne kartice. Šokirana je bila i rodbina stradalih na čije su se mobitele javljali nepoznati ljudi.

Reine Dalziel, supruga južnoafričkog pilota Camerona koji je poginuo u padu malezijskog zrakoplova u Ukrajini, bila je prisiljena otkazati njegove kreditne kartice jer su korištene i nakon prošlotjedne tragedije.

Nakon što je zrakoplov srušen otkriveno je da su pobunjenici koristili kreditne kartice žrtava, javljali se na njihove mobitele i krali stvari, pa tako i one sentimentalne, poput nakita, piše Daily Mail. 

Pročitajte i ovo Rusi uništili ukrajinski HIMARS Velika eksplozija VIDEO Prvi put od početka rata: Rusi silovitim napadom zadali težak udarac Ukrajincima Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

Sletio zrakoplov s posmrtnim ostacima žrtava leta MH17

Dalziel je bila zapanjena kada je vidjela aktivnost suprugove kartice. Ljudi su je zloupotrebljavali u Ukrajini.

Očajna je bila i rodbina onih na čije su se mobitele javljali stranci s istočnoeuropskim naglaskom. Nakon početnog šoka, kontaktirali su telefonske tvrtke da ukinu brojeve.

U medijima se pojavila i barem jedna slika kao dokaz bešćutnih krađa - ona na kojoj pubunjenik krade prsten s ruke žrtve. Pojavili su se i dokazi da su pobunjenici navodno planirali sabotirati istragu kontaminacijom mjesta nesreće dijelovima drugih zrakoplova.

'Crna kutija je oštećena, ali memorija je netaknuta'

Zapovjednik proruskih sepratista, Igor Strelkov, navodno je priznao da su pljačkali tijela poginulih putnika.

Umjesto naredbe da se opljačkana imovina vrati ožalošćenim obiteljima, navodno je izdana naredba da se sve donese u sjedište u kojem je Strelkov kako bi se iskoristilo za finaciranje pobune.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene