Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija nemoćna

Ogrnuo se zastavom ISIS-a i prošetao ispred Big Bena u Londonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred Londona jedan je muškarac šetao zaogrnut zastavom ISIS-a.

Dok mu je dijete sjedilo na ramenima, muškarac zaogrnut zastavom ISIS-a šetao je središtem Londona. Slučajni prolaznici fotografirali su ga ispred Big Bena, simbola Londona i Ujedinjenog Kraljevstva, piše LiveLeak.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Dijete koje je nosio na ramenima mahalo je manjom ISIS zastavom. Britanci su zgroženi postupanjem policije koja je muškarca zaustavila, ali nije ga i uhitila.

'Policija je razgovarala s muškarcem, s obzirom na važeće zakone, posebno onom o Ponašanju u javnosti. U tom su trenutku policajci odlučili da se muškarac ponaša u granicama zakona. Stoga nije uhićen', priopćili su iz policije.

Upozorenje staro 1400 godina: 'Oni su najgori dio evolucije'

'Nošenje i pokazivanje simbola ili zastava samo po sebi nije prijestup, osim u slučajevima kada okolnosti pokazuju da je simbol nošen i pokazivan na način da se izazove razumna sumnja da je osoba simpatizer ili član zabranjene organizacije. Dok podrška i članstvo ISIS-u nije nezakonito, nije kriminalna radnja zastupati stvaranje ISIS-a kao nezavisne države', dodaju.

Unatoč ovim policijskim argumentima, Britanci su nezadovoljni odlukom o neuhićenju, a svoje nezadovoljstvo oko ovog slučaja izražavaju na društvenim medijima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene