Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavilo se pitanje

ZABRINUT PUTIN 'Zašto smo prenijeli tu informaciju Amerikancima?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija nije izvijestila američku vojsku o planu letenja svog borbenog zrakoplova prije nego što ga je Turska srušila u utorak, unatoč tome što ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdi suprotno, izjavila su u petak za Reuters dvojica američkih dužnosnika koji su željeli ostati anonimni.

Obraćajući se novinarima u Moskvi u četvrtak, Vladimir Putin je rekao "mi smo izvijestili naše američke partnere" o tome kada i gdje će ruski zrakoplov djelovati. To je bilo "upravo" onda kada je turski zrakoplov srušio ruski avion, kazao je.

"Postavlja se pitanje: Zašto smo prenijeli tu informaciju Amerikancima?", upitao je Putin.

Pentagon nije odmah komentirao Putinovu izjavu, ali je u prošlosti potvrdio da je Rusija davala osnovne informacije američkoj koaliciji prije nekih operacija, poput one kada je 17. studenoga ispalila krstareće rakete.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Turska i Rusija zaoštravaju odnose: 'Rusija ima pravo na vojni odgovor'

Svrha takve komunikacije je sprječavanje slučajnih sudara bivših hladnoratovskih neprijatelja dok provode paralelne operacije zračnih udara u Siriji.

Dvojica američkih dužnosnika, koji su željeli ostati anonimni, izjavili su da Rusija nije prenijela operativne detalje o kojima Putin govori. Zasad nije poznat opseg komunikacije između vojski SAD-a i Rusije prije ili poslije incidenta.

Tursko rušenje ruskog zrakoplova jedno je od najtežih incidenata između neke članice NATO-a i Rusije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene