Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11 ozlijeđenih

Povikao 'Bog je velik!' i zaletio se automobilom u prolaznike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač, najvjerojatnije psihički poremećen, zaletio se u nedjelju navečer u prolaznike izvikujući "Allahu Akbar" (Bog je velik), pri čemu je jedanaest osoba ozlijeđeno, među kojima dvije teško, u Dijonu, u Francuskoj, doznaje se od izvora bliskog istrazi.

"Muškarac rođen 1974. pokazuje ponašanje psihički poremećene osobe i bit će upućen u psihijatrijsku bolnicu", rekao je taj izvor za AFP, dodajući da "njegovi zahtjevi još nisu jasni".

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

Napad se događa dan nakon napada na policijsku postaju u Joue-les-Toursu, predgrađu Toursa, na zapadu zemlje, gdje su napadači nožem izboli trojicu policajaca uz povike "Bog je velik!" nakon čega su ih policajci ustrijelili.

Razbijena mreža za slanje džihadista u Siriju

Policija je privela muškarca u Dijonu, rekao je policijski izvor. Oko 21.00 sat po srednjoeuropskome vremenu zaletio se u središtu grada na prolaznike na pet različitih mjesta. "Devet osoba je lakše ozlijeđeno a dvije teže, ali nisu životno ugrožene", rekao je izvor.

Po izjavama svjedoka, "muškarac je izvikivao 'Bog je velik' i rekao da djeluje zbog palestinske djece", dodao je izvor blizak istrazi.

U nedjelju navečer, francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve ocijenio je na televiziji TF1 da je napadač u Joue-les-Toursu koji je prešao na islam, "bio veoma tajanstven i istodobno veoma uznemiren".

Protuteroristička služba pariškog državnog odvjetništva provodi o prvom izgredu istragu koja ide u smjeru radikalnog islamizma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene