Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čečenski vođa previše priča

Putin ima problem, a njegovo ime je Ramzan Kadirov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unutar ISIS-a postavljena je velika špijunska mreža, tvrdi Kadirov, a Russia One izvještava kako je došlo vrijeme da se "govori o onima koji su osiguravali uspjeh ruskih zračnih napada na tlu po cijenu vlastitog života".

Čečenske specijalne postrojbe odane Vladimiru Putinu nalaze se na sirijskom tlu i duboko su usađene u teritorij pod kontrolom Islamske države, gdje obavljaju obavještajne zadaće i prikupljanje informacija za Rusiju, kaže Ramzan Kadirov, čečenski vođa i čovjek odan Putinu.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Prizor premlaćivanja Mučni trenuci VIDEO Kadirov objavio uznemirujuću snimku svog sina: "Ponosan sam što je pretukao zatvorenika"

U drugoj polovici tekućeg tjedna ruski državni kanal Russia One prikazat će dokumentarac, u kojem će se pojaviti između ostalih i Kadirov, koji se nalazi u kampu za obuku specijalnih postrojbi u Čečeniji, prenosi Independent.

U dokumentarcu Kadirov govori u kameru da se njegovi najbolji borci šalju u Siriju, da bi trenirali zajedno s borcima Islamske države, dok su čečenski agenti infiltrirali ćelije ISIS-a, kako bi mogli prikupljati obavještajne podatke o toj terorističkoj skupini. Dok to govori, Ramzan puca iz oružja i nadgleda obuku specijalaca.

Unutar ISIS-a postavljena je velika špijunska mreža, tvrdi Kadirov, a Russia One izvještava kako je došlo vrijeme da se "govori o onima koji su osiguravali uspjeh ruskih zračnih napada na tlu po cijenu vlastitog života".

U jednom od rijetkih raskoraka između onoga što službeni Kremlj izvještava i izvještaja na državnoj televiziji, Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov, odbio je potvrditi to izvješće. Peskov je samo podsjetio da je rusko ministarstvo obrane već dalo opsežno izvješće te da se ne bi trebalo pričati o specijalnim čečenskim postrojbama, već relevantnoj federalnoj vojsci.

Izvještaj je samo još jedan dokaz da je Kadirov izvan kontrole službene Moskve te da se možda bori i za još veći utjecaj u regiji.

Kadirov je na vlasti u Čečeniji od 2007. godine, gdje vlada čvrstom rukom i s malim ili nikakvim obzirom prema ljudskim pravima. Pod njogovom kontrolom nalaze se tisuće pravaojnih boraca, koji služe Kremlju, no zapravo su lojalni jedino Kadirovu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene