Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemiri u parlamentu

Više od 100 ozlijeđenih u Makedoniji, ministar unutarnjih poslova podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonski ministar unutrašnjih poslova Agim Nuhiu podnio je zahtjev za otkazom. Tvrdi da je to učinio iz moralnih razloga.

Makedonski ministar unutrašnjih poslova Agim Nuhiu podnio je zahtjev za ostavkom. Tvrdi da je to učinio iz moralnih razloga.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Zbunilo ga pitanje Procurila snimka: Poslušajte kako Vučić od novinarke naručuje koje pitanje želi čuti Slika nije dostupna ispituje se uzrok U požaru COVID bolnice u Tetovu 14 je osoba izgubilo život: Ministar objavio koliko je zdravstvenih djelatnika ozlijeđeno

Kaže da žali zbog nereda u Sobranju te je istaknuo kako pojedine strukture u Ministarstvu nisu obavile svoj dio posla, javlja Blic.

Podsjetimo, više od sto osoba ozlijeđeno je u četvrtak u Skopju u sukobima koji su uslijedili nakon upada u parlament bijesnih prosvjednika nezadovoljnih izborom novog predsjednika parlamenta Albanca Talata Xhaferija.

Većina u makedonskom parlamentu koju čine SDSM Zorana Zaeva i albanske stranke izabrala je u četvrtak Xhaferija za predsjednika parlamenta, a pristaše pokreta "Za zajedničku Makedoniju" upali su u zgradu parlamenta gdje ih je sigurnosna služba spriječila da se popnu u glavnu prostoriju.

Do izbora Talata Xhaferija došlo je nakon što je predsjedavajući Sobranja Trajko Veljanovski prekinuo sjednicu, na čijem dnevnom redu nije bio izbor novog predsjednika, piše Tanjug te pojašnjava da je potom najstariji zastupnik preuzeo predsjedanje, stavio izbor na dnevni red, pa je potom Xhaferi i izabran.

Demonstranti su dočekali jutro u šatorima ispred Sobranja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene